Lapas

svētdiena, 2013. gada 12. maijs

Paštaisīts instruments - lietus koks

Šis "darbiņš" man bijis padomā ļoti ilgu laiku. Karstā vasaras diena, kas pēc skaistās ziemas pēkšņi mūs Viļņā sasniedza maija sākumā bija beidzot īstais brīdis, lai gatavotu lietus koku.





Ņemam kartona rulli, kas palicis pāris no pārvakšanās plēvēm, vai no kāda liela plakāta. Kartonam vajadzētu būt diezgan cietam, virtuves papīra ruļli nederēs. Tātad ņemam rulli, atrodam mājās naglas, kuru garums ir nedaudz īsāks par ruļļa diametru, dodam četrgdniekam rokās āmuru (ja mājās ir pieejams bērna rokai piemērota izmēra, bet īsts, āmurs - ideāli) un ļaujam lai sit iekšā naglas. Mēs mēģinājām sist pamīšus, viducītis beigās izskatījās šāds. 



Tā kā mums nebija pieejams īsts bērnu āmurs, tad papildus sanāca pamatīgs uzmanības un fiziskais treniņš meitai un mammai uzticības treniņš- nebaidīties pieturēt naglu, kamēr meita iedzen to rullī. Pēc kādas trešdaļas Kristiānas roka nogura tiktālu, ka tālāk katru naglu sākotnēji iedzinu es tiktāl, lai turās rullī un tad Kristiāna sita līdz galam.

Kad naglas sadzītas, jāizdomā kā aizdarīt galus. Plakātu ruļliem komplektā nāk forši plastmasas uzgaļi, plēvju rullim tādu nav, ātrākais risinājums bija satīt ap galiem to pašu pārvākšanās plēvi vairākās kārtās, noteikti var taisīt un līmēt kartona uzgaļus. 




Kad viens gals aizdarīts, bērām iekšā pupas un griķus, tad taisījām otru galu ciet.





Tālāk seko radošā daļa - lietus koka apzīmēšana. Izlēmām aplīmēt koku ar vecajiem Kristiānas zīmējumiem (labāk tādiem, kas uz zīmēšanas nevis rasēšanas papīra) un tad vēl Kristiāna to papildus apkrāsoja.

Lietus koks gatavs!




Kas tas ir?

Lēnām kustinot lietus koku tā, lai pildījums birst no viena gala uz otru un aizverot acis, lai paspilgtinātu iespaidu, izklausās, ka skan lietus! Ideāls veids kā ar iztēli bagātiem prātiem atvēsināties karstā vasaras dienā :)

Šis lietus koks būs dāvana Kristiānas bērnu dārzam, kur tas tiks prezentēts "parādi un pastāsti" akivitātes ietvaros, kur šoreiz uzdevums bija izgatavot kaut ko no otrreizējiem materiāliem. Noteikti taisīsim vēl vienu un eksperimentēsim ar pildījumu dažadību un daudzumu, lai sasniegtu realitātei tuvāko efektu.

Vēl lietus kokus var gatavot no plastmasas pudelēm, zobu bakstāmajiem un prosas.

Vai jūs esat gatavojuši paštaisītus mūzikas instrumentus? Kādus?

1 komentārs:

  1. viegli un efektīvi grabināmie sanāk arī no tualetes papīru turkšajiem rullīšiem. Vienu galu saspiež plakanu un saskavo kā vīli. Ieber grabināmo, man patīk griķi. Saspiež otru galu tā lai sanāk trijstūrīši, kā Jungle pops saldējums, vai apmēram tetra paka un aizskavo ciet. tad apzīmēšana, var lipināt uzlīmes un grabināšana. Ļoti piemērots mazām plaukstiņām un viegli var pagatavot priekš lielāka bariņa (piem. muzikālajai dzimšanas dienas ballītei).
    Lietus koks arī gatavots, mums bija no ploterējamā papīra ruļļa iekša, tik cieta, ka vīrs izurba caurumiņus un tad liekām iekšā skrūvītes.
    Vēl mūziku taisam ar makšķernieku zvaniņiem, kam pieliek ērtu rokturi un zvārgulīšiem.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest