trešdiena, 2013. gada 29. maijs

Kokosriekstu miltu keksiņi!

Palasot sastāvu veikalā nopērkamajām rudzu maizēm, bieži nākas konstatēt, ka rudzu miltu proporcija ir vien 10%, tāpēc lepni šos keksiņus saucu par kokosriekstu miltu keksiņiem! Gatavojot mīklu ļoti patīkama sensoriālā pieredze, kas par smaržu!






90 gramus rudzu miltus sajauc ar 30 gramiem griķu, 30 kviešu, 30 rīsu un  20 gramiem kokosriekstu miltu, izsijā caur sietu, pievieno 1 tējkaroti cepamā pulvera, šķipsnu sodas un sāls, kā arī 1 tējakroti kanēļa un pustējkaroti kardamona. Sakuļ 1 olu ar 50ml valriekstu eļļas, pievieno 150ml rūgušpienu un 50ml mandeļu pienu. šķidrās sastāvdaļas pievieno sausajām, rūpīgi samaisa. pievieno mazos gabalos sagrieztu rabarberu, ļauj pastāvēt 15min, pievieno 3ēdamkarotes agaves sīrupa un visu samaisa. cep 200 grādos 30minūtes.

Ļoti gardi un svaigi, nesaldi. Visdrīzāk, ka negaršos bērniem, kas ikdienā ēd kviešu keksiņus. 

Iedvesmojos no šīs receptes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest