Lapas

ceturtdiena, 2013. gada 2. maijs

Detalizētāk par velosipēdu ar vienu riteni!

Sabira no visām pusēm kaudze ar jautājumiem par pusvelosipēdu, šodien dēļ karstuma nav pārāk laba oma, tad nu neko vērtīgāku kā rakstīt blogierakstu tāpat tagad nepadarīšu.


Angliski to brīnumu sauc "halfwheeler", par iegādes iespējām LV veikalos ir drošas ziņas, ka "Ežos" pirms pāris gadiem bija, bet nu ja Viļņā varēju atrast uz sitiena, esmu droša, ka Rīgā arī ir - meklēšanas vaina :) ZZK, Hawai Express ir  divi velo veikali, ar ko man LV dzīvojot ir bijusi vispozitīvākā saskarsme.

Šī ierīce pavisam noteikti nav domāta, lai mācītu bērnam braukt ar riteni, proti, neiemācīsiet ar to noturēt līdzsvaru. Pusriteņa priekšrocības uzskaitīju jau oriģinālajā ierakstā. Bet mācīt braukt ar riteni pašam tik un tā būs jāmāca :)

Optimālais lietot sākt vecums ir ļoti atkarīgs no paša bērna un viņa iepriekšējās pieredzes. Runāju ar citas četrgadnieces tēti, kurš komentēja, ka viņa meitai šis būtu izturams varbūt tikai  kādu pusstundu no vietas. Kristiāna visilgāk līdz šim ir nobraukusi pusotru un apstājāmies ne jau dēļ viņas vēlmes, bet dēļ vecāku :) Saprotams, ka bērna koordinācijai un motorikai jābūt tuvu nevainojamai, jo, lai arī velosipēds pašam nav jātur, pašam ir jāsēž, jānoturās, nost kāpt pēkšņi nedrīkst, vecāks visu laiku bērnu neuzmana :) Mīties, protams, jāprot. Nē, nu teorētiski, var iztikt bez mīšanās, bet tad pieaugušais var necerēt uz papildspēku minoties - manuprāt, vecunā, kad tur var nosēdēt, tad jau prot arī mīties. 

Jā, ja ģimenē ir vairāki bērni, tad šī ierīce arī lieti noder, ja mazākais vēl sēdeklīti, bet tas tad jāved otram pieaugušajam.

Piestiprināms ir ļoti vienkārši un atstiprināms arī gandrīz tik pat ātri, tātad vienratis nav konstanti pievienots, ja vien to nevēlaties, pieaugušā velosipēds joprojām ir ērti izmantojams arī bezbērnu braucieniem.

Jautājiet vēl, vislabāk - tepat komentāros :)

7 komentāri:

  1. Man labāk patika tas variants,kas izskatās kā sakabe,ar kuras palīdzību var pievienot bērna velo (10-22 collas). Tur gan tā doma tāda,ka bērns pats jau prot braukt un,kad piekūst vai apnīk pašam mīt, piekabinās senčiem. ;)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, un tā sakabe arī ir uz pusi lētāka kā vienratis, bet nav lietojama ar papildritenīšu velo, tāpēc mums nederēja, pagaidām.

      Dzēst
  2. vai varat iedot vismaz kādu linku ar lv veikaliem, kur to sakabi vai pusriteni tirgo. nemāku laikam sameklēt.

    AtbildētDzēst
  3. atradu http://veloatlaides.lv/velosipdu-sakabes/4255326-trailangel-velosipda-sakabe.html

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest