Lapas

ceturtdiena, 2013. gada 2. maijs

Aktīvs dzīvesveids ar četrgadnieku: pusritenis jeb vienratis

Mēdzam ģimenē smaidīt, ka rozā briļļu periodā esmu  iekritusi uz nu jau esošā vīra mārketingu: tik aktīvs pārgājienu, izbraucienu, laivošanas, riteņbraukšanas, skrituļošanas pasākumu iniciators un dalībnieks kā toreiz pirms teju 9 gadiem, Didzis nav bijis vairs nekad līdz šim. No manas puses tā nebija nekāda reklāma un es joprojām mēģinu uzturēt mūsu ģimeni aktīvās atpūtas "piekopēju" lokā.




Riteņbraukšana uzreiz aiz pastaigām ir visiem ģimenes cilvēka agregātstāvokļiem (iemīlējies, apprecējies, gaidībās, ar bērnu) vispiemērotākā aktīvā svaigā gaisa aktivitāte. Viss bija salīdzinoši labi (īpaši Skandināvijā) ar riteņbraukšanu līdz brīdim, kad man nešķita vairs piemēroti četrgadīgu bērnu likt velosēdeklītī un likt viņam tur sēdēt, kamēr vecāki bauda kustībuprieku.



 Velosēdeklītis allaž bijis labs pusdienlaika gulēšanas un manas riteņošanas apvienošanas veids, bet tas arī viss. Un tad ViA laiku studiju biedrene Tviterī man ieteica VIENRATI jeb PUSRITENI, pusvelo. Jā, es runāju paaugstinātā tonī, jo nespēju vien beigt priecāties par šo atgādinājumu (Kopenhāgenas, šķiet, ielās biju redzējusi).






Nākamajā dienā devos uz riteņveikalu un pēc pāris pārdomām nopirkām, lai tajā pašā dienā jau pielietotu Didža dzimšanas dienas svinībās.




Bija iespēja pirkt lietotu, bet tam trūka pie rāmja stiprināmā detaļa. Bija iespēja pirkt vēl ģeniālāku, manuprāt, izgudrojumu  - sasaiti, ko lieto tad, kad bērns ir noguris braukt, bet vecāki grib vēl turpināt. Diemžēl veikalā nepārdeva mācību uzlokāmos ritentiņus un Kristiāna bez tiem vēl nemāk braukt, tāpēc, ja gribējām braukt tūlīt un uzreiz -  daudz izvēles neatlika :)


Ideja tāda, ka vienratis jeb pusvelo tiek piestiprināts pie jebkura pieaugušo velosipēda, ja vien tam ir kādi 6mm stieņa vietas zem sēdekļa.


 Bērns var mīties un palīdzēt pieaugušajam tikt uz priekšu, bet var arī atpūsties un ļaut ritenim ripot brīvgaitā. 




Pirmās 15minūtes,  kad es braucu ar Kristiānu divatā, man pagāja, lai pierastu pie šī braukšanas veida un joprojām pēc pāris izbraucieniem lejā no kalna saku viņai, lai neminās, bet augšup ļoti var just, ka palīdz otrais minējs, pat ja četrgadnieks!


6 komentāri:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest