trešdiena, 2013. gada 22. maijs
Astoņkāju risotto
Uzvāra dārzeņu buljonu, pusotru litru. Sakarsētā dziļā pannā izkausē 50g sviesta, tajā apzeltina 3 šalotes sīpolus un 3 sagrieztas ķiploka daiviņas, ber klāt risotto arborio rīsus un cep, kamēr sāk sprakšķēt, regulāri maisot, pēc tam pielej 200ml baltvīnu, sautē, kamēr sauss, tad lej klāt buljonu pa vienam kausam, kad tas izsautējies, lej nākamo. Paralēli citā katlā (bez ūdens) ieliek atkausētus astoņkājus un sautē līdz viss tajos esošais ūdens iztvaicējies un paši sarāvušies rozā. Gatavus sagriež gabaliņos un pievieno risotto, turpina liet buljonu, pievieno kaltētas baravikas, sāli, rupji maltus melnos piparus un smalki maltus baltos, rupjo himalaju sāli. Turpina sautēt līdz rīsi ir al-dente, pierīvē klāt sieru, pievieno 75g sviesta. Pasniedz ar baltvīnu. Tik ļoti gribējās ēst, ka foto izpalika.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru