Man patīk dot līdzi ēdienus, kas neietver sevī galda piederumu lietošanu, tādejādi vairāk izjūtot piknika "garšu".
Uz šodienas pārgājienu uz Stokholmas zvēru brīvdabas muzeju uzcepu Kristiānai rīsu pankūkas bez kviešiem, protams, un, kas ne mazāk svarīgi, izmantojot par daudz uzvārītos rīsus pirms pāris dienām.
Sanāca tik garšīgi, ka saņēmos padalīties ar recepti: (oriģināls nāk no zviedru meitenes recepšu lapas, bet esmu to salabojusi pa savam:))
- 250 ml kefīra (der arī ar "notecējušu termiņu")
- 4 ēd. k. eļļas
- 1 ola
- 250 ml par daudz izvārīto rīsu
- 4 ēd. k tumšā cukura sīrupa (ja rīsi ir bijuši sālīti, tad vairāk) - jārēķinās, ka lietojot šo pankūkas pat nepiedegot sanāk tumšas
- 2. ēd. k griķu miltu; 4 ēd. k rīsu miltu un tad visu pārējo līdz 250 ml smalkie kukurūzas milti
- 2 tējk. cepamā pulvera
- 1 tējk. sodas
- puse tējk. sāls
Sajauc sausās sastāvdaļas, atskaitot rīsus. Rīsus sajauc ar mitrajām un pievieno sausajām. Izmaisa. Cep mazas burvīgas, pufīgas pankūkas!
Ehhh, es tiiiiiik slinka ēst gatavotāja esmu - nezinu, kas man uznācis, neko negribas taisīt :p
AtbildētDzēstvarbūt grūtniecības pēdējie metri pie vainas? ;))
AtbildētDzēst