Lapas

otrdiena, 2011. gada 13. septembris

Nākamie soļi mājsaimnieces karjerā! Zaļā maltās gaļas mērce!

Es šodien saimprovizēju recepti, par kuru tika dziedātas slavas dziesmas un kuru sajutu vēlmi pierakstīt.
Tiem, kas mani ir pazinuši līdz 2011. gada 1. martam būs skaidrs, par ko es tā sajūsminos ;). 






Nofotogrāfēt atcerējos tikai pašā pēdējā brīdī, nevis kamēr skaisti kūpēja pilna panna. 




Izejvielas 4 porcijām:
1 gab purava kāts
2 gab ķipoku daivas
1 gab mazs zaļais puķkāposts
1/2 gab brokolis
20gab briseles kāposti
1 ēd.k. eļļas
500g maltā gaļa (50/50)
sāls
malti melnie pipari
maltas ķimenes
baziliks
500ml saldais krējums
1 iepakojums (2 dl) creme fraiche
50ml ūdens
1 1/2 ēd.k. zaļā pesto
1 ēd. k. zaļā karija pasta


Pagatavošana:
Sagriež purava kātu smalkās ripiņās un kādu minūti pacep eļļā, vēlāk pievieno 2 daiviņas sķēlītēs sagriezta ķiploka. Paralēli sālsūdenī ~ 10min vāra zaļos puķkkāpostus, brokoļus un briseles kāpostus. Pie purava un ķiploka uz pannas pievieno malto gaļu, apcep; tad pievieno izvārījušos dārzeņus. pievieno sāli, melnos maltos piparus, maltas ķimenes, sauso baziliku, pacep, pievieno saldo krējumu, ūdeni un "creme fraiche" (kādam ir zināms, kā tas saucas latviski?), pasautē, pievieno zaļo pesto un zaļā karija pastu, izmaisa, sautē uz mazas uguns. Pasniedz ar piedevām pēc izvēles!

4 komentāri:

  1. Daphne: super, super!!! Viena no slavas dziedātājām ir īpaši priecīga par šī ieraksta tapšanu! Visiem pārējiem lasītājiem varu galvot: GARŠO DEBEŠĶĪGI!!!!!! :)

    AtbildētDzēst
  2. Nezinu, kas notika 1. martā, bet kurā tur senajā gadā, kad kopā mitām mazajā istabiņā Somijā, cik atceros, Tu nemaz nebiji uz šitādu nebeidzamu ņemšanos virtuvē. Viss plūst..

    AtbildētDzēst
  3. DL: Creme fraiche, pēc manas pieredzes un saprašanas, tas pats saldais krējums vien ir (neredzu nekādu atšķirību). Te eksistē arī creme culinaire, kam atsevišķi norādīts, ka nav izmantojams putukrējumam - lietoju mērcēm utt. Bet saki lūdzu, kas ir zaļais puķkāposts? Tas, kam rozetes tādā konusa formā?

    AtbildētDzēst
  4. Silva - 1. martā mēs pārvācāmies uz Zviedriju, un man pilnīgi pēkšņi tik ļoti ieptikās ēst gatavošana, ka pat es sevi reizēm atsakos pazīt :)

    DL - atšķirība ir konsistencē, kas ir ļoti būtski, bet, iespējams, ka mērci ilgāk pavārot saldais krējums arī sanāk gana biezs. Jāpaeksperimentē! Mums te eksotisko dārzeņu sadaļā ir gan eko zaļie gan eko lillā puķkāposti. Jā, rozetes ir mazliet konusveidīgākas, bet vispār krāsa ir galvenā atšķirība, sākotnējā ideja ir izmantot salātos.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest