Ilgojos pēc drauga, ar ko kopā virtuvē izmēģināt jaunas, nepieredzētas receptes.
Nezinu, vai tās ir sekas tam, ka lielākoties ciemiņiem gatavoju es (kopš pārvākšanās uz Lietuvu, jāatzīst, restorānu apmeklējumi ļauj man ievilkt elpu), vai ka Lietuvas pārtkas veikali pagaidām neatbilst manām ekspektācijām par interesantu sortimentu vai tam, ka manā redzes lokā nonāk aizvien sarežģītākas receptes.
Varbūt tāpēc, ka zviedru draudzene publicē fotogrāfijas no savām šādām draudzeņu kopā gatavošanām..
Varbūt arī tā vienkārši ir sajūta, ka ar sarunām nepietiek, ka gribas kopā "darīt""!
Oficiālajā sarakstā pagaidām ir flambētas tīģergarneles, flambētas pankūkas un paštaisīti eklēri :)) Bet es esmu atvērta jebkura ciemiņa ieteikumiem!
Ceru, ka rudens un ziema atnesīs gana daudz viesu, ar ko īstenot šo iegribu. Meita katru dienu ilgojās pēc pikošanās, es saku, pagaidi - izbaudīsm rudeni! Jā, rudens sākas un man par to prieks!
Beta: :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) "Meita katru dienu ilgojās pēc pikošanās, es saku, pagaidi - izbaudīsm rudeni! Jā, rudens sākas un man par to prieks! "
AtbildētDzēstAK, TU BAUDĪTĀJA! PRIEKS!
Eklēri mūsmājās jau ir tapuši. :) Ar receptēm varam padalīties. Bet 2 saimnieces virtuvē?.. Nēēēē. Ar baudu gatavoju vienatnē. ;)
AtbildētDzēstKā tu viņus piepildīji? Recepte jaunajās četrās sezonās ir, tavējās ļoti atšķiras? Nu, tur jābūt īpašam klikšķim, lai varētu pie plīts draudzēties ;) Un no paša sākuma jādefinē, kurš šefs un kurš palīgs :D
DzēstIepilda ar "šprici". Mums gan bija tādi mazi eklērīši, nezinu kā būtu lielākos. Bet ceru, ka tāpat vien būtu. :) Un caurumu izrubina!
DzēstEklēri, tas taču ir tiiiik vienkārši! Tur vispār nav ko darīt... :)
AtbildētDzēstEklēri ir par nevis sarežģītību, bet par iemīļota deserta gatavošanas prieka dalīšanu :)) Tiesa, viens, gan man nav skaidrs - kā viņus piepilda?
DzēstAr to pašu ierīci, ar kuru taisa (izspiež) krēma puķes uz tortes. Neesmu taisījusi garenas formas, bet piciņas, ar tam nebija problēmu.
AtbildētDzēstMan trakākais likās uztaisīt mīklu - izklausās sarežģītāk, nekā ir patiesībā.
Dace :)
Mīkla būs tāda pati kā čurosiem, no tās man arī sākumā bija bail, bet es nesaprotu, kur rodās caurums,pa kuru iepildīt to pildījumu? :))
DzēstEklēriem vienā galā caurumu izrubina ar nazi un tad ar konditorejas šprici iespiež krēmu. Vēl labāk ir plēves konditorejas maisiņi (Latvijā pirku Gemosā), tie ir parocīgāki. Galvenais ēdot pamanīt, kurā galā ir tas caurums un sākt ēst no turienes, lai pildījms nesprūk ārā :)
AtbildētDzēstes līdz šim nekad ēdot eklērus nebiju pamanījusi tur caurumu :D paldies!
Dzēsteh, cik labi, ka man nav draugu. tapēc man atkrīt domas, par to, lai ar kādu ko kopā sadarītu. Citreiz ļoti prasās, bet labi iztieku bez.
AtbildētDzēstAr eklēriem kā ar vēja kūkām, izurbina caurumu un spiež tik iekšā krēmu vai ko vēlas.
Ko nozīmē "flambēts"?
no sirds un pieredzes iesaku kādu draugu tomēr ieviest :)
Dzēstflambēts ir apdedzināts uz pannas alkaholā!