Lapas

otrdiena, 2013. gada 27. augusts

Zaļo lēcu biezzupa

Visu (tā man šķiet) apjūsmotais Četras sezonas žurnāls manī jau kuro mēnesi (abonēju, izmantojot 50% atlaides piedāvājumu) izsauc pretrunīgas emocijas. Izbaudu to kā labu lasāmvielu, bet kā recepšu  žurnālu man to neērti lietot dažādu praktisku apsvērumu dēļ, bet jaunākajā nummurā ieraudzīju vienkāršu lēcu biezzupas recepti un par spīti nepatikai (jā, piekasos) pret faktu, ka satura rādītājā minētajā lapaspusē ir tikai zupas foto, ne recepte, kas savukārt jameklē citā lapaspusē un žurnālā nav ērta indeksa pēc kā receptes atrast, ka nav norādīts cik daudz zupas sanāks no dotajiem daudzumiem - nolēmu recepti izmēģināt, nedaudz to pamainot un papildinot.



Sanāca bezgala gardas pusdienas pusotra litra daudzumā:)



Tātad 200 gramus zaļo lēcu, 1 smalcinātājā sakapātu sīpolu un 1 smalcinātājā sakapātu burkānu aplej ar ūdeni tā, lai apmēram pirksta platums ir virs dārzeņiem, vāra, kamēr lēcas mīkstas. Tikmēr cepeškrāsnī 180 grādos sautē ~70 gramus riekstu ķirbi, kas apslacīts ar ķirbju sēklu eļļu. Blenderī pārlej katla saturu un saber ķirbja gabaliņus, sablenderē un pievieno 250ml ūdens. Pasniedz ar fetas sieru vai skābo krējumu.

Jā, mēs lietojam maz sāli, to nepievienoju nemaz, arī receptē minētos piparus neliku, jo neprasījās, varbūt tāpēc nedaudz par daudz jutu sīpolu aromātu, bet, manuprāt, mana improvizācija ar ķirbja pievienošanu bija ļoti atbilstoša!

Bija gardi, jau meklēju vecajos numurus jaunu recepti, no kuras iedvesmoties!

4 komentāri:

  1. receptes ir norādītas kurās lpp. atrodas žurnāla beigās :)
    Kas man patīk tajā žurnālā ir Armanda Meirāna fotogrāfijas, zinot cik ēdienu fotogrāfija ir piņķerīga lieta un to ir jāmāk nofočēt, tad esmu par tām bildēm sajūsmā. Reti, kurš lv izdevums var lepoties ar labām bildēm un papīra kvalitāti.
    Par receptēm, kā kura, ir ļoti vieglas, interesantas un arī rezultātā garšīgas, bet ne visas, patīk arī produktu testēšana, kur tos arī piereizes nopirkt.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. nu jā, fotogrāfijas un arī recepšu apraksti pa lielai daļai ir kārdinoši, bet nu nērti pēc vella lietot kā recepšu nevis dzīvesstila žurnālu. tas saraksts beigās bieži vien neko nedod, jo nosaukumi nav atkodējami tik vienkārši :)

      Dzēst
  2. Ļoti gribētos zupas bildi žurnāla versijā redzēt! Ļoti garšīgi, es kā ķirbja piedevu iepriekš gatavotu ķirbju biezeni izmantoju.
    Bet vizuāli izskatās pilnīgi nebaudāmi! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. tad jāmeklē rokā pats žurnāls, man pavisam noteikti nav tiesību to te pārpublicēt :)

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest