Lapas

pirmdiena, 2013. gada 12. augusts

Lēnvāres katls jeb crock pot

Dzīvojot Zviedrijā no ASV izcelsmes draudzenēm uzzināju par "crock-pot" jeb lēnvāres katlu, kas ASV ir bijis virtuves sastāvdaļa kopš draudzeņu bērnības vismaz. Kas tas par zvēru noteikti katrs pats var atrast Interneta ārēs, tagad, kad mana pirmā sajūsma par ieslēdz no rīta, aizmirsti (dari to, kas pa dienu jādara) un vakarā siltas vakariņas tieši brīdī, kad vajag, ir pārgājusi, secinu, ka gatavot zupas, sautējumus ir ideāli (un ja sagatavo pietiekami daudz, tad sanāk arī priekš saldētavas), bet gaļu vēl jāiemācās, līdz šim ribiņas sanākušas par treknu, bet gaļa kebaba pildījumam ar pārāk maz garšvielām. 


Vismilzīgākais prieks ir par to, kā ir atvieglojusies risotto gatavošana kopš manā virtuvē ir lēnvāres katls.


Līdz tam risotto gatavoju tikai dienās, kad gribēju iepriecināt īpašus ciemiņus un biju ar mieru vismaz 3 stundas pavadīt "pie plīts". Pilnīgi neticami, bet lēnvāres katlā saliek visas risotto sastāvdaļas, ieslēdz uz "high" uz 2,5 stundām (ja gatavo 4 porcijas) un aizmirst. Sanāk bezgala gards un es neesmu pārkususi maisot :)


Izvēle ir gana liela, es izvēlējos elektrisko, digitālo ar 5,7l ietilpību, lai var sagatavot gana daudz. Amazon.co.uk atveda bez piegādes maksas uz Viļņu 3 dienu laikā.


Nepazīstu nevienu Latvijā, kam ir lēnvāres katls, bet visdrīzāk kļūdos. Tie, kam ir, kādas ir jūsu iecientākās receptes?


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest