Lapas

ceturtdiena, 2013. gada 8. augusts

Ķiploku tīģergarneles ar spinātu mocarellu un kuskusu

Man ir aizdomas, ka šajā receptē ir ļoti daudz aplamību no ēst gatavošanas viedokļa, bet es milzīgi lepojos ar sevi, ka man uznāca iedvesma improvizēt ne vien ar tīģergarnelēm, kuras gatavoju otro reizi mūžā (mēģinājumi Viļnas restorānos ēst bezglutēna ēdienu ir mūs aizveduši pie jūras veltēm), bet arī ar salātiem, pret kuriem arī es izjūtu milzu bijību un šķiet, ka gardi māku sagatavot tikai "tomātus ar gurķiem un krējumu".





Tātad katliņā gatavo kukurūzas kuskusu (vai šo bezkviešu kuskusu var nopirkt kaut kur Rīgā? Šodien aizsāku pēdējo no Stokholmas vesto paciņu) sekojot norādēm uz paciņas. Sagriež ķiplokus un mazā katliņā apcep sezama eļļā zeltainus, pievieno nedaudz svaigu citrona sulu, pasautē un liek iekšā nosusinātas tīģergarneles, cep līdz tumši zeltainas. Salātu bļodā sagriež tomātu kubiciņos (tātad tomātam jābūt gatavam bet ne pārlieku miltainam), saplēš virsū spinātu lapas, pārlaista ar balzamiko etiķi, pievieno pirmo tīģergarneļu porciju ar visiem ķiplokiem, pārkaisa ar tikko maltiem melnajiem pipariem, katliņā ielej citronu eļlu un liek cepties nākamo garneļu porciju (atkal pievienojam ķiplokus). Bifeļpiena mocarellu ievieto remdenā ūdenī uz pusotru minūti, tad sagriež salātu bļodā kubiciņos, pievieno nākamās ceptās garneles. Nākamo porciju atkal cep sezama eļļas un citronu sulas maisījumā. Turpina līdz visas garneles izceptas un pievienotas salātu bļodā, pievieno saplēstas bazilika lapiņas, visu samaisa un pasniedz ar silto kukurūzas kuskusu. Ārprātīgi garšīgi! 

Tīģergarneles ir tik strauji ienākušas ēdienkartē, ka man trūkst ideju, ko ar tām pasākt. Proti, ar ko kopā tās kombinēt! Vai jums ir iecienītas tīģergarneļu receptes vai citi saistīti padomi?


3 komentāri:

  1. jums tas bezglutēna ēdienu izvēle ir vairāk saistīta ar celiakiju, vai vienkārši negribēšana lietot šo proteīna avotu? Tas nav domāts kā uzbrauciens, bet vēlos izzināt kāpēc cilv. nelieto glutēnproduktus.
    bet tīģergarneles (neņemot vērā, ka garneles ir viena no piesārņotākām zivīm) ir sasodīti garšīgas, tas gan!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. meitai ir kviešu nepanesamība, kas gan asins analīzēs neuzrādās, bet tikai ir osteopāta noteikta un tā kā arī pieaugušajiem jo mazāk kviešu, jo labāk (efektu redzu ne tikai uz meitas, bet arī uz savu veselību), tad mēģinam ievērot bezkviešu diētu, kas gan Baltijā dzīvojot ir nesalīdzināmi sarežģītāk kā Zviedrijā.

      Dzēst
  2. ak, vienkārši grilpannā apsvilinātas ar mājas majonēzi (olas dzeltenums + olīveļļa + ķiploks + citrona sula)... kas var būt labāks par šo.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest