pirmdiena, 2013. gada 12. augusts

Sarkano rīsu risotto ar riekstu ķirbi

Mans nesens atklājums ir sarkanie rīsi, nespēju saprast, kā to eksistence paslīdējusi garām,  bet priecājos, ka nesen sienas skapī atradu paciņu ar tiem un kopš tās dienas, ja ēdam rīsus, tad tikai sarkanos. Tomēr šodien gribējās risotto un nolēmu eksperimentēt, jo uz sarkano rīsu paciņas bija izklāstīta arī risotto recepte.



Tātad, 100 grami sarkanie rīsi, 80 grami Arborio rīsi, puslitrs vistas buljona, 15ml olīveļlas un 15ml ķirbju sēklu eļļas, sāls, melnie rupji maltie pipari, divas sasmalcinātas ķiploku daiviņas, kubiciņos sagriezts riekstu (nevis sviesta) ķirbis (daudzums atkarīgs no ģimenes attiecībām ar ķirbjiem) viss tiek ievietots lēnvāres katlā jeb crockpot, kas tiek ieslēgts uz 2,5 stundām uz "high" un var doties pēcpusdienasdusā, lai pamostos no risotto smaržas mājās. 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest