Lapas

pirmdiena, 2013. gada 9. septembris

Pikšas biezzupa

Atradu melsnrakstos šo ierakstu un sapratu, ka vakardienas pikša ir bijusi otrā garšīgā zivs recepte mūžā, nevis pirmā!


Man zivis negaršo, atskaitot lasi, es zivis mājās negatavoju, bet zivis ir veselīgas, tāpēc mēģinu laiku pa laikam nopirkt labu zivi un eksperimentēt. Vakardien pilnīgi neplānoti tas, ko pagatavoju, sanāca pikšas biezzupa. Pierakstīšu pati sev, bet mērvirenības gan nezinu, jo tā bija viena no tām gatavošanas reizēm, kad uzbruka iedvesma likt katlā nedomājot. Sanāca neticami gardi.

Sagriež kartupeļus un burkānus ne pārāk lielos kubiciņos, pievieno pusatsaldētu pikšas fileju un zaļās pākšu pupiņas (haricots verts), pārlej ar vistas buljonu (varbūt tāpēc man garšoja?) pievieno melnos piparus, sāli, taco garšvielu, rozmarīnu, tzaziki garšvielu un vāra zem vāka līdz kamēr dārzeņi mīksti. Sagrieztu sīpolus sautē sviestā līdz kamēr caurspīdīgs, tad pievieno rudzu miltus un maisa līdz viendabīga masa, tad lēnām pievieno 2 krūzes bezlaktozes pienu, kaut kur pa vidu vīnakmens cieti

Pielej klāt dārzeņiem, pavāra, pielej baltvīnu. Pieber riiveetu apelsiina  mizinju.

Pasniedz



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest