Lapas

sestdiena, 2012. gada 28. janvāris

Mīceklis

Pēc pieprasījuma uzrakstu mūsmajās tik populārās pašgatavotās mīcīšanas masas, jeb "mīcekļa" (meitas pašas jaunvārds) recepti:





Sajauc ļodā 1,5 krūzes silta ūdens, 2 krūzes PVA līmes (vislētak LV to līdz šim esam pirkuši K-Rautā, ja taisu no SWE pirktās līmes, tad mazāku porciju, savādāk sanāk zelta vērtē) un pārtikas krāsvielu. Citā bļodā sajauc 4 tējkarotes Nātrija Tetraborāta (LV nopērkams SIA Enola, Valdemāra 48, telnr: 67372566), jeb Boraka, ar 1,3 krūzēm silta ūdens. Ielej līmes maisījumu boraka maisījumā, nemaisa!, gaida, pēc 15min apmēram liek roku iekšā un velk ārā staipīgu "mīcekli"!

Ļoti būtiski ir ievērot nemaisīšanas likumu. Ņemot āra mīcekli, tas sākumā ir staipīgs un gļotains, citi bērni par šo ir sajūsmā (meitas 5gadīgais draugs no dārziņa kopā ar meitu abi spiegdami ārdījās pa virtuvi), citi riebumā, droši vien, novēršas. Kad pirmais lietošanas laiks ir pagājis, tad masa kļūst pilnīgi tīra, nelīpoša pie rokām, vieli atdalāma mazos gabaliņos, kuri, kad tos saliek kopā, pēc kāda laika paši atkal saplūst kopā vienā masā. Kad nelieto, jāuzglabā aizveramā maisiņā, lai nesažūst. Par plastilīnu šo īsti nenosauksi, jo tas nepadodas figūru veidošanai klasiskā izpratnē, bet var lietot piparkūku formiņas, var plēst un lipināt, Kristiānas viena no iemīļotākajām paštaisītajām lietām.

6 komentāri:

  1. Wow, shí ir lieliska ideja, bet ir kádi brídinájumi saistíbá ar mazo pétnieku vélmi visu pagarshot? Labák tik maziem laikam nedot, ja?

    AtbildētDzēst
  2. redzi - tags - receptes_needamaas :D nee, shito mutee baazt nevajag noteikti!

    AtbildētDzēst
  3. Kār ar tās masas "atdzīvināšanu", ja tomēr sakalst?
    Ar prastajiem play-doh plastilīniem ietīšana mitrās salvetēs darbojas teicami, jau nezkuro reizi reanimēts un lietots no jauna..

    AtbildētDzēst
  4. jupis vinju zina :) parasti lietojam kaadas 3 nedeljas, tad metam araa, lidz kamer nakamreiz tiek palugts uztaisiit miicekli :) es playdough meginaju liet udeni klaat, allazh sapeleeja, pameginasju ar mitrajam salveteem ar' .

    AtbildētDzēst
  5. Cik precīzi ūdenz jāmēra? Krūze, pieņemu, ir apm 200 ml. Briestu šim te pasākumam ar mazdraudziņu. :)

    AtbildētDzēst
  6. Maneja kruuze ir 250ml, kaut kur neta ir tabulas ar konvertaacijaam, man pirmaja reizee neizdevas, jo pilnigi nepieversu uzmanibu proporcjam :)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest