ceturtdiena, 2012. gada 5. janvāris

Liellopu gaļa Chevrette mērcē

Vakar Kristiāna prasa gatavot viņai Risotto, Didzis saka, ka kaut vai siermaizes, bet es vislabprātāk kārtotu māju, lai varam sākt uzņemt ciemiņus. Nācās konstatēt, ka bez stundas vakariņas uztaisīt neprotu un skaisti fotogrāfēt garšīgu ēdienu arī neprotu, labi, ka protu improvizētas receptes atcerēties :)





2 mazi sarkanie sīpoli (mammas audzēti)
500g liellopu maltās gaļas
puse glāzes rīsu ar spinātiem (bija man tāds Biotēkā pirktais gatavais maisījums, der arī parasti basmati rīsi)
250g sarkanās pupiņas 
100ml mammas gatavots māju kečups no tomātiem,sāls,paprikas
250g Chevrette kazas siers ( vai kādu citu no cietajiem maigajiem kazas piena sieriem)

Ņem 2 mazus sarkanos  sīpolus, sagriež lielos gabalos un apcep (cepu uz keramiskās pannas un taukvielas nelietoju)  līdz kraukšķīgi. liek vārīties rīsus ar spinātiem. Pie sīpoliem liek klāt cepties 500g maltās liellopu gaļas, kad apcepusies, liek klāt 250g sarkanās pupiņas no paciņas ar visu sulu, turpina sautēt. Pievieno lapiņas no  ~10 svaigiem timiāna zariņiem (ja izmantojat kaltētu, tad vajag daudz mazāk), iemaisa iekšā 100ml paštaisīto kečupu, pieber sāli, melnos piparus, turpina sautēt. Kad rīsi gatavi, iemaisa tos mērcē, sautē līdz šķidrums gandrīz viss ir iztvaikojis, ierīvē iekšā 250g Chevrette siera, izmaisa līdz nedaudz pakūst - pasniedz! Cita starpā ir sanācis arī bezkviešu un bezlaktozes ēdiens :)

1 komentārs:

  1. DL: Super! Noteikti būs jāizmēģina, šķiet ziemas sezonai ļoti atbilstošs ēdiens. Paldies par ideju!

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest