otrdiena, 2012. gada 31. janvāris

Cūkas karbonāde sarkanvīna etiķa, sarkano greipfrūtu utt mērcē

Vairākas iepriekšējās dienas man tik ļoti bija pieriebies gatavot, ka vienkārši vakariņās nekā no manas puses nebija, nebija arī kopīgo vakariņu. Acīmredzot man vajadzēja pabūt savās domās kur citur, visi dzīvi: bērns bija paēdis savā ritmā, kad un cik un ko gribēja, no tā, kas atrodams viņas ledusskapja plauktā, vīrs kautko allaž ledusskapī atrada un es tāpat. Šovakar atkal atgriezās patika un vēlme un pilnīgā improvizācijā tapa "cūkas karbonāde ar kauliņu "utt" mērcē".





 Liek pannā izklapētus karbonādes gabalus, cep uz max uguns, apkaisa ar sāli, apgroza. Kad abas puses ir nedaudz apcepušās, lej nedaudz uz galas un visu uz pannas maisījumu no olīveļļas, sarkanvīna etiķa un "zivju mērces" (fish sauce), bet virsū gaļai, tā, lai nenotek uz pannas lej apelsīnu/sarkano greipfrūtu sulu, cep gaļu kādu laiku(ideāli,ja sanāk tik ilgi,kamēr sula iesūkusies/iztvaikojusi), tad griež uz otru pusi, apkaisa ar tumšo cukurniedru cukuru un maltiem melnajiem pipariem, uguni samazina nedaudz. kad pēc kāda laika griež atkal uz otru pusi, apkaisa arī otru pusi ar cukuru un pipariem, turpina cept uz vidējas uguns, kad cukura,eļļas un sulas maisījums sabuezē pielej klāt saldo krējumu, vēl nedaudz pasautē un pasniedz ar piedevām pēc izvēles.  - Posted using BlogPress from my iPad

1 komentārs:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest