Lapas

pirmdiena, 2012. gada 22. oktobris

"Ļauj man pašam sev ballīti sagatavot!"

Nu jau pagājis ilgs laiks kopš varavīksnes ballītes 24. jūlijā, bet pats svarīgākais palicis nepasacīts. Mums ar Kristiānu tā bija nevis vienas dienas ballīte, bet teju 2 nedēļu gara. Pilnīgi visu gatavojām kopā. Tā kā jūlijā bērnudārzs ir ciet, tad katru dienu no šīm divām  nedēļām pavadījām gatavojoties  ballītei. Man tas bija pārbaudījums,jo ļāvu piedalīties patiesi pilnīgi visā un biju sev apsolījusi nezaudēt pacietību un ievērot Kristiānas tempu. Vakaros, kad Kristiāna aizgāja gulēt, man reizēm tomēr bija kārdinājums pašai visu pa vienu nakti sataisīt, bet priecājos, ka miegs bija stiprāks par šo kārdinājumu:)

Neliels foto ieskats ballītes tapšanā.

Varavīksnes keksiņu gatavošana nepārsteidzoši bija riktīgs hīts!













Saldumi, ko likt iekšā "paldies maisiņos" -  sākot ar saldumu izejvielu sagatavošanu, saldumu veidošanu, beidzot ar ietīšanu. Kristiānai fantastisks smalkās motorikas treniņš,  man vēl fantastiskāks lēnprātības treniņš.





















Svētku cepures no reiz Kristiānas zīmētājiem zīmējumiem.






Pateicības lapiņas, ko Kristiāna caurumoja un tad ar sevis saskruļļotām lentītēm sēja pie maisiņiem ar saldumiem.





Aplikāciju papīra virtenes - te mana pacietība kautkad beidzās un, lai turētu sev doto vārdu, nevis pārējās sataisīju pati, bet galu galā rotājām arī ar gatavo serpentīnu.








Varavīksnes rīsu krāsošana palikusi nenofotogrāfēta:(, arī burtu uzrakstiem, ko  līmēt pie sienām, izgriešana, tāpat fotogrāfēšanās masku līmēšana uz kartona un arī varavīksnes ķegļu ūdens krāsošana.


 Jā, būtu man bijis vairāk kā viens bērns vai ofisa darbs - šis viss noteikti nebūtu bijis iespējams!























11 comments:

  1. Man patīk tas skats - tik maza meitenīte ar tik lielu nazi :D Bet citādi vienmēr lasu, skatos un priecājos, cik foršs cilvēks no viņas izaugs! Kaut katrs bērns tiktu audzināts tik... lēnprātīgi :) jo vecāku dzīves steiga bieži bērniem tik daudz ko atņem.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kas tur izaugs jau nevar zinàt :D un lēnprātība man vēl daudz jāmācās :) ātrprātīgajos brīžos jau nav laika paņemt rokās kameru un nofotogrāfēt :)) priecājos ka regulāri lasi un ka atrodi brīdi arī komentāriem!

      Dzēst
  2. Riktīgi feini! Spēku un izturību jums visiem trim. Aizvien ar interesi vēroju K. lielos darbus. Sandra

    AtbildētDzēst
  3. Tas kronis gan ir dikti patriotisks :D Un vispār tev tagad pienākas nevis Nobela Miera bet gan Mierīguma prēmija :p.

    Un neliela kulināriska interese - tiem hītu kēksiņiem ir kāda īpaša recepte vēl bez pārtikas krāsām? :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tikšu līdz receptei - ielikśu :)

      Paldies par prēmiju, man gan ir noteikti vēl kur augt :)

      Dzēst
  4. Varu iedomāties, cik daudz saņemšanos tas prasa - ļaut bērnam visu darīt pašam. Tā ir īsta rakstura audzināšana :)

    Bet visvairāk man patika, mani uzrunāja un - jā, nomierināja, pēdējais teikums. Paldies par to.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kad viņi bija mazāki, bija ļoti viegli ļaut visu pašiem, vai ne? :) bet tagad kad patiesi var teju visu, daudz biežàk sanāk steidzinàt :(

      Pēdējais teikums speciàli beigās, kā saldais ēdiens, ja esi izlasījis visu ierakstu :D bet tā ir, piemēram, tas lielais nazis ir iespējams tikai, ja veltu 100 procentīgu uzmanību, kas nav pat teorētiski iespējams ar >1 bērnu :) un vakaros pēc šī es noteikti biju nogurušāka kā esmu bijusi pēc parastas biroja ikdienas, abus savienot man nebūtu bijis pa spēkam!

      Dzēst
  5. Visu cieņu Tev par acietību un ballītes sagatavošanu, ļaujot meitai darīt pašai. Man arī vēl daudz jāmācās - būt pacietīgai un vakarā nepadarīt darbiņus uz priekšu, bet ļauties bērna tempam, kurš bieži vien nemaz nav tik lēns! Iedomājos, cik ballīte izvērtās interesanta un noderīga!:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Skjiet,visi pedejie ieraksti ar atzimi "svetki" ir par sho balliiti (pa vidu viens par vezhiem) - varbut noder kada ideja jums ar :)

      Dzēst
  6. This is so beautiful!!!
    with love, Angelique

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest