Lapas

otrdiena, 2012. gada 16. oktobris

Tā mēs gliemežu māju arī neuztaisījām - materiāls lejupielādei

Gliemeži bija šīs vasaras hīts! Tie tika pētīti, nesti mājās, slepus un atklāti, runāts tika par viņiem bez mitas. Kad Kristiāna vairākas reizes bija likusi šiem dzīvot kastē ar ceriņu lapām, apsolīju uztaisīt tādu māju, kurā viņi patiesi varētu dzīvot, bet... nezinu.. ziema atnākusi ātrāk kā paspēju nopirkt kaļķi :( 

Plastilīna gliemežu taisīšana ļoti piemērota trīsgadniekam - izrullē "čūskiņu" un no tās izveido gliemezi!




Darbiņš nākamvasarai tātad, bet grāmatiņu par gliemežu sastāvdaļām ar klāt pievienotiem shematiskiem zīmējumiem abas uztaisījām un arī es uzzināju šo to jaunu! 

gliemezis-nomenklatura

4 komentāri:

  1. Un par gliemežiem man arī ir jautājumi!! Daudz. :) Tātad - no kāda materiāla taisītas gliemežu mājiņas (īstās)? No kaula? Un vai gliemezis jau piedzimst ar visu mājiņu? Kā gliemezis vispār piedzimst?? No olas? No kāpura? Un kāpēc rudeņos gliemeži staigā bez mājiņām? Un kur viņi pavasarī dabū jaunas mājiņas????

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. par mājiņu veidošanos tajā failā ir :) par dzimšanu gan nē, japameklē būtu tādā gadījumā gliemeža attīstības ķēde :) bez mājiņām ir gliemji, nevis gliemeži, bet man slinkums iet uz dzīvnieku enciklopēdiju tagad meklēt skaidrojumu :)

      Dzēst
  2. Man arī jautājums - kāpēc ir gliemeži, kuriem nekad nav mājiņu?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Draudzene teica - tie esot gliemji nevis gliemeži. Bet kāda atšķirība, neesmu vēl noskaidrojusi... :)

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest