Lapas

otrdiena, 2012. gada 14. februāris

Cilvēka skelets un kauli


Īpaši aizraujoši bija, ka teju visus  kaulus varēja arī sataustīt.  Šis materiāls tapa pēc Kristiānas pieprasījuma: vai man dibenā arī ir kauli?
Pēcpusdienā pēc dārziņa ar milzu pacietību izrunājām gandrīz visus kaulus, iztaustījām un vakarā Kristiāna mācīja tētim kaulus - atcerējās apbrīnojami daudz! Kad bijām stadijā, kad katrs rādījām, kur ir  mans, piemēram, atslēgas kauls, Kristiāna pajautāja - vai gliemezim arī ir atslēgas kauls?

No Montessori teorijas vadoties, man vispirms vajadzētu viņu iepazīstināt ar dzīvnieku dažādo klasifikāciju un tikai tad stāstīt konkrēti par gliemežiem, bet es vadīšos tomēr pēc tā, ko saka bērns un nākamais materiāls būs par gliemeža sastāvdaļām :) Gan jau arī līdz klasifikācijai reiz tiksim!

3 komentāri:

  1. Super, nebeidzu iedvesmoties! Pieļauju, ka šādā veidā arī pieaugušais nenormāli daudz apgūst, jo, ja man tagad kāds prasītu par gliemežu un čūsku kauliem vai lai pastāstu, kāpēc to nav... nu, es samulstu! :)

    AtbildētDzēst
  2. Prieks, ka viņa tik daudz atceras! :) Es tā pie sevis domāju,kā ir pēc kāda laika, ja šo materiālu vairs neņem, cik daudz paliek bērna galvā no tiem visiem terminiem?
    Atceros, ka es uz skolas laiku kko mācījos, tad uz k.d. dienu zināju, bet pēc kāda laika tas viss jau bija piemiersies :)

    Tu dalies ar šo materiālu? :)

    AtbildētDzēst
  3. Daphne - es tagad arī zinu daudzus tādu kaulus, kādus nekad nebiju zinājusi, piemēram, ir nevis gurnu kauls, bet zarnu kauls :D

    Karīna - manuprāt, ja mācās mehāniski terminus ar mēŗķi iemācīties terminus, tad nekas nepaliek galvā :) bet, ja mācās piedzīvojot, tad paliek ļoti daudz kas, pavisam noteikti paliek izpratne! nav būtiski, ja neatceras, ka uh kur ir "simfīze" ;) materāls ir pirkts www.montessoriprintshop.com un tā kā man nav adobe professional, tad izprintēts angliski un latviskie termini uzlīmēti virsū manuāli un pēc tam viss ielaminēts :)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest