Lapas

otrdiena, 2012. gada 14. februāris

Cāļa fileja austersēņu kurkumas mērcē

Viens no retajiem ēdieniem, kas man garšo tik ļoti, ka esmu gatava taisīt divos traukos, jo vīram negaršo salda gaļa.




Sagriež austersēnes smalkos salmiņos, uzber sāli un melnos piparus, cep (ideālā gadījumā bez taukvielām) 7 minūtes, aplej ar ūdeni tā, lai nosedzas, pievieno svaigu oregano 2 saujas un sautē, kamēr gandrīz pavisam sauss. Paralēli uz  otras pannas sviestā cep smalkās (!) strēmelītēs sagrieztu cāļa (!) fileju. Kad sēnes gandrīz izsautējušās, tās pievieno cālim, bagātīgi pārkaisa ar saldās paprikas pulveri, kurkumu un čili pulveri. Apmaisot cep uz lielas uguns, kad vista apvilkusies ar garšvielām pievieno 70ml saldo krējumu un 200g  "creme fraiche" (LV analogs varētu būt Philadelphia siers bez piedevām), uz vidējas liesmas turpina sautēt, pievieno sāli, ja nepieciešams. Šajā brīdī ēdiens vīram gatavs, bet priekš manis pats svarīgākais vēl tikai seko :) Pievieno konservētus ananāsu gabaliņus ar visu šķidrumu - uzsilda - gatavs!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest