Lapas

trešdiena, 2012. gada 26. septembris

Zaļo dzērienu sekta

Šodien padevos zaļo dzērienu sektas (Tviterī vienu brīdi šķita, ka visi to tik vien dara, kā dzer nezāles) ietekmei un izmēģināju mūsu pirmo zaļo "biezkokteili" jeb smoothie:

Pak-choi ir viens no ķīnas kāpostiem, garšo nedaudz skābeni un samtaini. Man iegaršojās uzreiz! 



Iedvesmu kokteilim smēlos no šejienes (saite atvērsies jaunā logā), bet pielāgoju to mūsu ģimenes īpatnībām:

Ar Stollar biezkokteiļu/froojie/smoothie disku (saite atvērsies jaunā logā) - stāvblenderis gan jau ka der tik pat labi - sajaucu kopā plūmes, kivi, pakchoi, vīģes un ūdeni. Kristiāna savu glāzi izēda (viņai vispār viss ar karoti garšo labāk) ar gardu muti, es ar savējo netiku galā, bija par skābu. Evelīna (saite atvērsies jaunā logā), kuras iespaidā saņēmos izmēģināt zaļos dzērienus,  ieteica pievienot dateles vai medu vai banānus. Ideja par banāniem jau bija sākotnēji, bet Kristiānas prieks, ka atkal var lietot sulu spiedi palīdzēja aizmirst ideju :) Mēģināsim vēl! Ļoti labs tāds pirmsvakariņu ēdiens, tas biezkokteilis.

3 komentāri:

  1. Prieks, ka esat pamēģinājuši zaļos kokteiļus. ;)
    Mums kādreiz kokteilis ir ne tikai brokastu ēdiens, bet aizstāj arī launagu vai vakariņas.
    Iecienītākais/tradicionālais mums ir šāds: 2 banāni, izmērcētas linsēklas, dateles, spināti, salātlapas, ja ir, tad varbūt vēl kāds salāts (piem., romiešu lapu salāti), kādreiz, ja esmu laicīgi nogājusi līdz dārzam, tad kādas pienenes un gārsa. Šajā sezonā pieliekam arī kādu ābolu vai bumbieru. Kādreiz kivi (tad tāds foršs asumiņš). Kā arī šajā baciļu laikā pielieku kādas dzērvenes vai smiltsērkšķus.
    Banāns kalpo ne tikai saldumama, bet arī tumīgumam. Kādreiz pievienojam arī avokado. Tad arī veidojas forša konsistence un interesanti, ka kokteilis, kurā ir avokado, neastāj uz glāzes nosēdumus, izdzerot kokteili glāze ir gandrīz vai kā tīra. ;)
    Bērniem brīžiem tie kokteiļi jau vairs neliekas interesanti ;) - vienu rītu Adriana teica: "Mammu, es šorīt gribu putru!" ;)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. svaigas dateles? nu jā, man, laikam, bija par daudz kivi, viens vienīgs asums sanāca :D bet tumīgs jau bija bezgala, ka bija ūdens krūze jālej klāt, avokado ir ļoti interesanta doma. izmēģināsim!

      Dzēst
    2. Jā, jā, ūdeni vienmēr vajag, vismaz kādu glāzi (mūsējo :)). Dateles - žāvētas.

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest