otrdiena, 2012. gada 25. septembris

Patiesi vienkārša un ļoti garda gulašzupa

Neko ļaunu nedomādama uztaisīju vakar zupu tādā apjomā, ka mums vajadzēs kādas divas nedēļas ēst tagad. Sanāca pārsteidzoši garda:



Sagriež 5 (ja esat 3 cilvēku ģimene, daudzumus noteikti var samazināt vismaz 2 reizes) lielus baltos sīpolus ripiņās,
glazē 2. ēd.k. sviestā uz pannas, līdz ir viegli zeltaini un nedaudz kraukšķīgi,
pārber ar 5 ēd.k. gulašgaršvielas (jā, pirku tādu Gemoss), samaisa, nedaudz pacep un
pievieno puslitru verdoša ūdens.

Pievieno 3 glāzes pussaldā sarkanvīna,
eko dārzeņu buljona kubiņus bez sāls (apmēram priekš 2l),
2 .ēd.k. ķiploku pulvera (gan jau ka svaigi spiesti ķiploki arī derētu),
6 lauru lapas,
konstatē, ka panna par mazu un visu pārvieto uz milzīgo zupas katlu
6 lielus tomātus bez mizas, sagrieztus vidējos gabalos (mums garšoja, ka tomātu gabali nebija pavisam izšķīduši),
1 ēd.k. (vairāk man nebija, bet domāju, ka var pat iztikt bez) eko tomātu pastu,
1,5 ēd.k. čili pulveri
3 tējkarotes demeraras cukura
800g liellopa gulašgaļas (zviedriski: kottgrytbitar)
un ļauj visam varīties zem vāka 45 minūtes.
sagriež 8 kartupeļus kubiciņos, pievieno zupai un vāra 20minūtes
pievieno glāzi saldēto kukurūzas graudu un vāra vēl 5 minūtes.

Pasniedz ar svaigu baltmaizi (kam kviešu, kam bezglutēna) un Aioli Laima mērci vai skābo krējumu.


3 komentāri:

  1. nedaudz mulsina kartupeļu pievienošana beigās, jo skābumā tie neizvārās (apcerot 6 tomātus pirms tam)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. izvārījās :) bija tādi patīkami nezaudējuši formu. miltaini nebija, bet miltainus SWE kartupeļus es nekad neesmu ēdusi. tiesa, mums ir indukcijas plīts, uz tās viss ātrāk gatavs - varbūt uz parastās jāvāra ilgāk?

      Dzēst
  2. Note to self: Aizstājot kukurūzu ar labu devu skābu kāpostu zupa joprojām sanāk garda.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest