Lapas

ceturtdiena, 2012. gada 27. septembris

Ēdiens piknikam - chia brokoļu pankūkas

Katru reizi, kad nakts melnumā gatavoju ēdienu "rītdienas bērnudārza piknikam" (ļoti cienu bērnudārzu par to, ka neatkarīgi no laika apstākļiem katra piektdiena ir pārgājienu diena, vēl vairāk cienīt varētu tikai brīvdabas pedagoģijas bērnudārzu:)), es sev atgādinu, ka es to nedaru priekš meitas, bet priekš sevis.

Kristiāna būtu priecīga arī par sviestmaizi vai banānu, vai aukstiem makaroniem, bet man ir svarīgi viņai sagatavot ko īpašu. Viņa pati to novērtēs, droši vien un cerams ka, kad piedzims pašai bērns, bet ne tagad. Protams, viņai garšo (es tieku lutināta ar bērnu,kam negaršo tikai 2 ēdieni: melno lēcu burgeri un kaperi), taču man pavisam nav nekāda pamata nākamajā rītā, piemēram, viņai teikt: man nav enerģijas dauzīties, jo naktī cepu tev vēl pankūkas, lūdzu, novērtē to.

Tātad, pulkstens vienpadsmit vakarā un it kā neko negribas, kur nu vēl iet lejā uz virtuvi, tomēr kvikstepa mūzikas un no Latvijas vestā sarkanvīna pavadībā saņemos chia brokoļu friteriem/pankūkām.


Sagriežu 80gramus brokoļu ziedkopas mazos īkšķa naga gabalos, sarīvēju 30gramus burkānus uz smalkās rīves, lieku iekšā verdošā ūdenī un sutinu zem vāka 10 minūtes.

1,5 ēd.k. chia sēklu apleju ar 5 ēd.k. ūdens, ļauju pārvērsties par želeju, ik pa laikam apmaisot. Saputoju 1 (pēdējo, tipiska situācija mūsmājās, kad ir visādas eksotiskas sastāvdaļas, bet trūkst olas vai maize) olu, pievienoju 20 gramus kviešu un 15 gramus griķu miltu, samaisu, pievienoju uz 20 gramus smalkās rīves rīvētu cieto sieru, tējkaroti ķiploku pulvera (šī garšviela mani ir pārņēmusi savā varā), "naža galu sāls". 

Brokoļi tikmēr ir "al-dente" - mīksti, bet ne izšķīduši, lieku vēsā naktī atdzesēties uz pāris minūtēm, tad pievienoju mīklai, ar dakšiņu saspaidu, lai nav parāk lielu gabalu, bet arī, lai neveidojas putra, samaisu mīklu.

Cepu sakarsētā un ar olīveļļu ietaukotā pannā pusplaukstas izmēra pankūkas, kamēr abas puses kraukšķīgas, lieku uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu. 

Sanāk kopā 8 pankūkas no šīm sastāvdaļām - mazliet vairāk kā viena  porcija mazajam piknikam, ja būtu trešdienu pikniks, kas aizstāj pusdienas, būtu jācepj vismaz divtik. 

Ļoti gardas! Mīklas aromāts ļoti kārdinošs! 

PS. Iedvesmu receptei smēlos no šejienes (saite atvērsies jaunā logā).

9 komentāri:

  1. Līīīīīīgāāāāā!
    Lasu un siekalojos...
    Laikam pirmais, ko mājās (kad nu nonākšu) pagatavošu, būs kaut ka'das pankūkas - burkānu, kabaču, ķirbju, kartupeļu...vienalga, bet būs. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. pieliec galvenais to sieru! bet tā - man radās sajūta, ka patiesi var izmantot jebkādus sautētus dārzeņus :) siltām klāt prasījās trekns skābais krējums, aukstām kautkāda skābāka mērcīte! labu apetīti :)

      Dzēst
    2. Kartupeļu pankūkas mums ļooooit iecienītas. Bet tikai pirms ~1.5nedēļas atklājām, ka, pierīvējot tām klāt sieru, tās kļūst TIIIIIIIIIIIIIIIK gardas, ka nespēju neapēst visas pieejamās. ;)
      -rīma

      Dzēst
  2. Līga Krista, zini, nesen vienā video redzēju ieteikumu (bet varbūt, ka Tu jau zini), ka vienu olu var aizstāt arī ar 2 ēdamkarotēm kartupeļu miltu (to iedomājos tāpēc, ka rakstīji, ka gandrīz vai nebija olas ; )). Te arī video: http://www.youtube.com/watch?v=J85cjCUC83c

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mūsmājās ir tika kukurūzas ciete, būs jāizmēģina. Bet interesanti,ka it kā zinu daudzus olu aizvietotājus, bet kad mājās patiesi nav olu (atkal) par to aizmirstu!

      Dzēst
  3. Beta: Tu i traka kuharētāja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    AtbildētDzēst
  4. kas ir chia sēklas? (Tu droši vien esi par to kaut kad stāstījusi, taču šajā semestrī esmu tik ļoti darbos, ka blogu lasīšanai galīgi vairs nav laika.. :( )
    un vai obligāti vajag griķu miltus? :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. nē, griķu milti nav obligāti, tie piedod tikai veselīgumu un specifisku garšu, bet bez tiem var iztikt :)

      rekur pašā apakšā sīkāk par chia
      http://ligakrista.blogspot.se/2011/10/eksotiskie-augli-graudaugi-un-darzeni.html

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest