Lapas

pirmdiena, 2014. gada 6. janvāris

3 ampēru drošinātājs un Apvienotā Karaliste


Kopš Zviedrijas esmu kļuvusi par cilvēku, kuram patīk gatavot, kad ir iedvesma un tā ir diezgan bieži. Kopš Lietuvas iedvesma ir retāk, jo to šeit nevar atrast eksotisku ēdienu veikalu plauktos vai multikulturālu tikšanos laikā. Iedvesma te gatavot nāk "tikai no iekšām". 





Lietuvas gadījumā tas nozīmē tikai to, ka var izbaudīt kādu jaunu (vai zināmu) no Viļņas neskaitāmajiem, garšīgajiem un ne dārgajiem restorāniem, kad atkal iedvesma aizmukusi. Blaknes manai gatavošanas mīlestībai ir tādas, ka man nereti  (Lietuvā gan retāk nekā Zviedrijā) nākas dzirdēt no vīra: "tev sanāk garšīgāk", bet tad atkal pienāk diena, kad iedvesmas nav un vēlmes ēst pusfabrikātus arī nav un ejam "ēst laukā". 


Virtuves "gadžeti" pavisam noteikti ir svarīga iedvesmas sastāvdaļa. Piemēram, šodien, sapratusi, ka ģimene atsakās dzert zaļos kokteiļus, gatavoju zaļo biezzupu, kuru bez blendera pagatavot es nemācētu. 



Lēnvāres katls jeb crokcpot ir, kopš iegādes brīža, karalis manā virtuvē, galvenokārt laika ekonomijas dēļ un tagad viņam (nevis tam;)) ir pārdedzis 3A drošinātājs, kurš ir tādā izmērā, ka visi elektronikas un elektrisko preču veikalu pārdevēji rausta plecus un es krītu izmisumā! Es gribu gatavot un gribu darīt to ar lēnvāres katla palīdzību! Ja nu šo lasa kāds UK iedzīvotājs (jo no turienes ceļoja mans crockpot) un grib iepriecināt mani: varam sarunāt, ka es aizeju uz pastu pēc paciņas :))

2 komentāri:

  1. Dzīvoju tālāk par UK un varu izlīdzēt, jo mums tā pati sistēma, kas UK... Nopirkt tos mazulīšus varu un aizsūtīt ar varu... agy.aggie@inbox.lv

    AtbildētDzēst
  2. Ja Aggie Agy Tev atsaka, dod man ziņu, mēģināšu saprast, ko Tev nosūtīt!:)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest