Lapas

otrdiena, 2012. gada 6. novembris

Jautājumi par 4 gadu dzimšanas dienas ballīti

Cik ilgs laiks, nez, ir pieļaujams pavadīt veidojot ielūguma dizainu, lai pašai jau tas nesāktu šķist "slimīgi"? Vai papildus ballītei zviedriski ar aptuveni 10 (nē, visus 25 neaicināsim gan) bērnudārza draugiem taisīt arī ballīti latviski? Vai lēmums taisīt ballīti mājās nevis komūnas ballīšu mājā ir saprātīgs? Ko lai dod viņiem ēst, kas nepaņem daudz laika, iekļaujas tematikā un nav zviedru parastais bērnu ēdiens "karstie suņi"? Vai tomēr mēģināt pārliecināt uzaicināt vēl kādu meiteni (Kristiāna nosauca 1 un es ieteicu vēl 1) uz to visu puišu baru? Vai ļauties kārdinājumam taisīt vismaz 3 stundu ballīti, vai labāk neriskēt un ticēt, ka zviedri ilgā pētījumu ceļā nonākuši līdz optimālajam ilgumam (mamma, kas reiz ielūgusi uz 3 nevis 2 stundu ballīti no visiem kā viena saņēmusi jautājumu - vai ielūgumā nav kļūdas..). Vai taisīt "paldies dāvanu" maisiņus šonakt vai tomēr iet labāk gulēt?

14 comments:

  1. Līga Krista, tie ir retoriski jautājumi vai jautājumi, uz kuriem gribi arī kādu atbildi! ;)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. vienīgais retoriskais bija šis: Vai lēmums taisīt ballīti mājās nevis komūnas ballīšu mājā ir saprātīgs?

      nu, un pēdējais jau ir zaudējis savu aktualitāti :) maisiņi nav uztaisīti pagaidām :D

      Dzēst
    2. Nu tad tā:
      * Par ielūgumu dizaini, ja jau zināma ballītes tematika, tad jau tik sarežģīti tam nevajadzētu būt, ne? Kāda tēma būs Kristiānas ballītei?
      Tā kā Adriana bd neiet, tad mūsu ielūgumi līdz šim ir bijuši elektroniski ;). Adriana vienu uzzīmēja, es to ieskanēju un tad izsūtīju. :)
      * Taisi ballīti 10 bērniem (ieskaitot tās meitenes) un 2h garumā. Tā kā ciemiņi būs zviedriski runājošie, tad, lai svinības notiek zviedriski. Bet tā kā jubilārs ir latvietis, tad dzimšanas dienā varētu būt kāds latviskais moments, varbūt bērniem varētu iemācīt kādu dziesmu latviski vai kādu latviešu spēli vai cienāt ar kaut ko gaužām latvisku (piem., šokolādes sieriņu "Kārums" :D)
      * Varbūt kādu daļu no ēdiena viņi var taisīt paši - apsmērēt maizītes ar svaigo sieru un tad no gurķiem, tomātiem vai kā tamlīdzīga uztaisīt tematikai atbilstošu maizīti. Piem., Niklāva Auto ballītē taisījā luksofora maizītes. Katra luksofora krāsa bija viena no paprikām. Var arī durt uz iesmiņiem augļu gabaliņus.
      Varbūt tos pašus vecos labos kēksiņus sacep. Dārzeņu dipsis.
      * Par paldies dāvanu - Adrianas Tauriņu ballītes noslēgumā bērniem iedevām zīmuli, kuram galā bija papīra taurenis (Adrianas krāsots un zīmēts) un uz kādām paspējām arī "paldies" uzrakstīt. :)
      Varbūt kaut kas no augstāk rakstītā arī noderēs. ;)

      Dzēst
    3. Lūk, tātad esmu jau ārstejama - pavadīju trīs stundas pielāgojot ielūguma dizainu, mani attaisno vien, ka ielūgums bija jātaisa zviedriski un ka smukas ikonas, kas nav aizsargātas ar autortiesībām nav nemaz tik viegli atrast :) Mums līdz šim arī no dārziņa lielākā daļa ielūgumu bijuši elektroniski, bet tava ideja ar bērna zīmējuma ieskanēšanu ir vienkārši ģeniāla - nākamreiz izmantošu :)

      Kāpēc tikai 2 stundas? :) - neko tak nevarēs paspēt - zini,kā - esmu pieradusi pie dienas garuma ballītēm :D

      Kāruma ideja arī zelta vērtībā! Nebūtu pašai ienācis prātā, arī pataupīšu nākotnei :)

      Jā, paši dekorēs keksiņus :) Augļu gabaliņi uz iesmiņiem ir viņu bērnudārza dz.d. rituāla sastāvdaļa :)

      Te visi liek iekšā "ķīmiskās konfektes" paldies maisiņos un to arī vienmēr sagaida, tā kā mums būs tematiski (cerams) paštaisīti cepumi un pāris atribūti no aktivitātēm :) vēl neesmu izdomājusi, vai ielikt arī kādu tradicionālo zviedru želejkonfekti :))

      Dzēst
    4. :) 2 stundas tāpēc, lai neesi pārgurusi, bet vari svētkus jauki izbaudīt. ;) Ja pēc tam (kad ciemiņi būs pavadīti) vēl būs spēks varbūt kopā ar jubilāru var kādu slēpni atrast un tādā veidā pagarināt svinības. :)
      Es mēģinu darīt tā, ka aktivitātes ieplānoju uz aptuveni 2h, bet tad pierēķinu klāt laiku arī rotaļām pašu bērnu starpā.
      Lai tad jums izdodas! :)
      Kad tad būs svinības - vai drīz? Kristiānai svētki taču ir decembrī, ne? Vai arī ielūgumi ir jāizsūta mēnesi pirms svinībām?

      Dzēst
    5. Decembrī gan, bet jāgatavojas laikus :)

      Dzēst
  2. Ha, cik likumsakarīgi! Arī manu meitiņu sauc Kristiāna, kurai nule arī būs 4 gadu jubileja! Un man kā mammai arī galvu jauc visādas dilemas attiecībā uz dzimšanas dienu... Varu uzelpot, ka man jasatraucas ,kā izklaidet zviedru bernus.Toties mans bērns ir pilnīgi NEsabiedrisks un ABSOLūTS VIENPATIS. Gribu, lai viņa būtu dzimenīte ar draudziņiem, bet viņa pati gan laikam ir savadakās domās par to. :(

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tas varbūt Kristiānām raksturīgi - bez jebkādām problēmām spēt nospēlēties pilnīgā vienatnē visu dienu? :) Uztaisi īpašu dienu viņai tik un tā, ja savādāk nav laika, tad "Bērns vada"

      http://ligakrista.blogspot.se/2012/07/vada-diena.html

      diena arī var būt lieliska dāvana. Pagājušogad, kad nebija noskaņojuma svinēt - braucām visi 3 uz Mūzikas muzeju, kur pavadījām pilnīgi visu dienu kopā - meitai patika :)

      Dzēst
    2. Mjā, tas mazo sirdi varētu iepriecināt.Jo vienmēr "mamma un tētis strādā/nav laika" viņu bieži apbēdina. Kaut gan abi vecāki strādājam pa māju, Kika bieži uzmet lūpu, ka "mamma neskatās, ko es uztaisiju", "tētis nav ar mieru taisīt barikādes gultā"... Ar tiem saucamajiem darugiem vīņa svinību beigās ir izkašķējusies, nelaimīga, nogurusi.Bet Tavs ieteikums ir labu labs!Ņemšu vērā, paldies.Mūsu jubileja jau nakamotrdien... Dace

      Dzēst
    3. Daudz laimes izaugušajai Kristiānai, tad jau :) Pastāsti pēc tam - kā gāja :)

      Dzēst
  3. O, cik aktuāli jautājumi! Mēs ar jau gatavojamies 4gadnieka ballītei! :)
    Man kā 2 dēlu mammmai un dzīvojot puišu "ielenkumā" arī nodarbina jautājums par meiteņu iekļaušanu ballīšu apmeklētājos :))))
    Kaut kā gribās tomēr atšķaidīt no puišu kokteilīti!:)))

    AtbildētDzēst
  4. Ko parasti vispār Zviedru bērnu ballītēs liek cienastā? Iedomājoties, ka man būtu tagad jātaisa rosols, liek noskurināties. It kā jau i-nets ir pilns visādām idejām ,bat fakts ir tas, ka ēšana bērnus parasti uztrauc vismazāk.Vai uz tiem augļu iesmiņiem, ja es sapetu, liek sagrieztus visādus auglīšus- tā lai ir smuki un izskatās kārdinoši? Dace.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Parasti zviedru ballītēs bērni ēd "karstos suņus". Labākajā gadījumā plānās pankūkas. 1x (no visām daudzajām ballītēm) bija Tacos!

      Jā, jubilārs pats sasprauž uz iesmiem sevis izvēlētus augļus (decembrī gan mums nebūs nekāda lielā izvēle) un tad pēc klasiskā Montessori apļa cienā bd draugus! Mums bd ir bezcukura politika, līdz ar to nekādas konfektes netiek nestas :)

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest