Lapas

ceturtdiena, 2012. gada 29. novembris

Veģetāra bezglutēna lazanja, kas gaļēdājiem garšo labāk par "parasto"

Katru reizi, kā vakariņās nav pietiekami daudz gaļas, vīrs sabožas. Bet es turpinu eksperimentēt, jo, lai gan pati ilgāk kā vienu dienu bez gaļas iztikt nevaru, veģetārie ēdieni ir fanatstiski iedvesmojošs lauks jaunatklājumiem. Šoreiz arī ar viegli trīsošu sirdi teicu: nē, gaļas šovakar nebūs un turpināju iesākto. Rezultātā, citēju vīru: "garšo ļoti labi, daudz labāk nekā parastā lazanja!", bet Kristiāna, kas pagājušoreiz ieēda tikai veselības devu no ķirbja arī ēda gardu muti.






Pārgriež uz pusēm spageti ķirbi,  iztīra sēklas, apslaka ar valriekstu eļļu un 180 grādu karstā cepeškrāsnī ar vidu uz leju cep vismaz 45 minūtes, ķirbis gatavs, kad dakšiņa ar vieglu pretestību ieslīd ķirbja miesā! Izņem no cepeškrāsns un ļauj atdzist, pēc tam ar dakšu velk pa ķirbja mīkstumu un izveidojas ķirbja spagetti (obligāti jālieto spagetti ķirbis nevis kāds cits), spagetti liek atsevišķā traukā, mizas saglabā.

Paralēli pannā sakarsē eļļu un 1 lielu sīpolu, kas sagriezts kubiciņos, sautē pāris minūtes, lai kļūst zeltains, bet ne brūns, iemaisa iekšā 2 bundžas konservēto tomātu bez mizas, vismaz 2 ēd.k. kaltētu baziliku, 3 tējkarotes ķiploku pulveri, 1,5 tējkaroti maltu muskatriekstu, 1 tējkaroti kurkumu, 1 kubiciņu dārzeņu buljona un melnos piparus. Vāra masu līdz tā nedaudz sabiezē (apmēram 25 minūtes). 

Kārto ķirbja mizu laiviņās tomātu mērci, ķirbja spagetti,  mocarellas sieru gabaliņos (mēs izlietojām teju 500 gramus), un vēlreiz mērci, ķirbi un mocarellas sieru vēlreiz, pa virsu pārkaisa ar sarīvētu parmezāna sieru (mēs izlietojām aptuveni 250 gramus). Liek cepeškrāsnī 180-200 grādu temperatūrā un cep līdz parmezāna siers ir pakusis. Pašās beigās nobijos un pa virsu katrai laiviņai uzklāju 4 prosciutto šķiņķa šķēles un ieslēdzu cepeškrāsnij grilla režīmu. bija tā vērts, bet patiesie veģetārieši var bez tā iztikt.

Receptes iedvesma šeit. Mēs šo to, kā redzams, esam pielikušas klāt un noņēmušas olīves.

PS. ķirbja paliek pāri ļoti daudz, būs vēl receptes :))


3 komentāri:

  1. un jautājums- un kā tas jūs to ēdat? ar karoti grebjat no laiviņas laukā un ēdat? vai arī sacepas stingrs un var nogriezt gabalu ar visu mizu?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. izņem no laiviņas tāpat kā parasto lazanju no trauka - ar lāpstiņu, kad sagriezts kubveida gabalos, liek uz šķīvja un ēd ar dakšu un karoti :)

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest