Lapas

otrdiena, 2012. gada 13. novembris

Paštaisīts playdough jebšu paštaisīta veidošanas masa

Plastilīnu jeb veidošanas masu taisam savā virtuvē ik pa laikam pēc dažādām receptēm. Kad apnīk, nopērku gatavo plaudough, bet tas atkal tik ātri iztērējas, ka pietiek iedvesmas kādam laikam gatavot pašiem. Šī nu reiz ir viena recepte, ko prasās publicēt pašai sev, lai nav jārakājas Internet dziļumos, zem nosaukuma "Paštaisīts playdough", jo tā iznākums ir vistuvāk  no visām manis izmēģinātajām rūpnieciski ražotajam playdough. Avots ir kāda no neskaitāmajām Internet receptēm, nav saglabājusies konkrētā adrese, bet visdrīzāk no www.imaginationtree.com

Smarža gan ir cita nekā playdough, jo izmantojam sev pieejamās ēteriskās eļļas. Tātad (šis nav plastilīns ko bērns var pats no A līdz Z pagatavot, jo jāizmanto verdošs ūdens):

1 krūze smalkā sāls
2 krūzes miltu (ja gala rezultāta mīkla līp pie rokām un neatgādina plaudough tad vajag vēl miltus)
1,5 krūzes vāroša (nevis remdena, nevis gandrīz karsta) ūdens
2,5 ēd.k. eļļas
1 ēd.k citrona sulas
ēteriskās eļļas, pārtikas krāsvielas, spīdumi - pēc vajadzības

Visu samaisa, tad mīca ar rokām (au, karsts), tad pievieno smarž- un krāsvielas.

Pildam oriģinālajos playdough trauciņos un lietojam uz nebēdu.





6 komentāri:

  1. Feini! Vēl neesam mēģinājuši paši taisīt, bet doma tāda ir jau sen. Tik līdz šim redzētajās receptēs vienmēr bija prasīts kaut kāds "tartar". Tā kā nesaprotu, kas tas tāds ir, tad arī iedvesma uz gatavošanu noplok.. Jūsējā recepte par laimi iztiek bez tartara! ;)

    AtbildētDzēst
  2. Jā, tas laikam ir tas pats "cream of tartar", par kuru es arī šķendējos! Izrādas, ka var arī BEZ un sanāk ļoti labi! Mēs arī mēģinājām un viss sanāca- laidām cauri plastilīna (play dough) mašīnai, taisījām, rullējām- ir 0.k.!Dace.

    AtbildētDzēst
  3. viss jau ir ok un masa tiešām atgādina plastilīnu, bet ar vienu izņēmumu, atdzisusi līdz istabas temperatūrai ~17°t tā nesacietē kā plastilīns. Vai ir kāds veids kā to panākt bez vaska pievienošanas?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. nav ne jausmas, nekad nav bijusi nepieciešamība. varbūt - mikroviļņu krāsns - vai cepeškrāsns?

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest