Lapas

trešdiena, 2012. gada 7. novembris

Dāvana 4gadniekam?

Kad Kristiāna uzzināja, ka būs dzimšanas dienas ballīte, tad kā vienu no nepiesiešamajiem atribūtiem viņa nosauca "dāvanas". Izrietoši es viņai jautāju, kādu dāvanu viņa gribētu saņemt no vecākiem.


Atkāpe - Kristiāna neredz nekādas rotaļlietu reklāmas, bērnudārzā ir pieejams Montessori materiāls, puzles, krāsas un lego un ar nekādām zīmolatkarībām arī vēl nesirgst (nesen, starp citu, mantojām kaudzi ar Sveikskaķīt drēbēm no labākās Kristiānas draudzenes, viņas mamma smaidīja un teica, ka man pašai jāizlemj, vai ņemt vai nē. paņēmām. Sakāru uz pakaramajiem kopā ar citām drēbēm, Kristiāna ir pamanījusi, ka tas ir Sveikskaķīts, bet sajūsma nav lielāka kā par citām iegūtajām drēbēm). Mums netrūkst tas, par kā eksistenci nenojaušam, acīmredzot.

Kristiānas atbilde: grāmatu!

Zinot, ka miteklis ir stāvgrūdām pilns ar grāmatām 3 valodās, neatstājos un prasu: Kādu?

Kristiāna: par papīru!

Priekškars.

Nekādas sīkākas norādes Kristiāna nedeva, tikai teica, ka tad kad es nopirkšot, tad es redzēšot, kas tajā grāmatā iekšā.. Origami ir vienīgā mana ideja zem šāda nosaukuma, varbūt jums ir vēl kāda? Vai pavisam cita ideja dāvanai 4gadīgai meitenei? Jā, pilni veikali ar attīstošām lietām, bet man līdz šim  nekas nav radījis sajūtu, ka tieši to vajag!

Iespējams jāmeditē lomu spēļu virzienā, šobrīd iecienītākā lomu spēle ir "Veikali".


12 comments:

  1. Man radās divas asociācijas - grāmata par papīra vēsturi un izmantošanu - ko lietoja agrāk tā vietā, kā tapa, kā top, ko vispār var lietot papīra vietā, kam tiek izmantots.
    Otra - kādreiz biju redzējusi kaut ko (neesmu pērliecināta, ka grāmatas formātā), kur bija dažādas aktivitātes, kam vajadzīgs papīrs - pārsvarā aplikācija, groešana, līmēšana, locīšana utt.
    Man gan būtu interesantāka tā pirmā... (blush)

    AtbildētDzēst
  2. Esmu redzējusi grāmatu ar maskām iekšā, vēl ir bērnu mandalu krāsojamā grāmata.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. maskas izklausās ideāli! gan papīrs, gan lomu spēles! ir kādi mirkļi saglabājušies, kas varētu norādīt, kurā veikalā, vai kura izdevniecība?

      Dzēst
    2. Šķiet, ka šīs vai līdzīgas http://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/katalogs/product.php?prod_id=4909&cat_id=Qko=&sub_cat_id=QkpVWg==&third_cat_id=QkpVWlBS&search=maskas
      http://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/katalogs/product.php?prod_id=2647&cat_id=Qko=&sub_cat_id=QkpVWg==&third_cat_id=QkpVWlBS&search=maskas

      Dzēst
  3. Varbūt jums abām uznāk kāre apgūt Papje mašē tehnku - kāno veca papīra iegūt jaunu ar faktūru, krāsainu un rakstainu...kā no citādāk izgatavot papīra lietas: http://tiksanas.wordpress.com/2009/10/21/papje-mase-tehnika/ ...iespējams ir arī grāmata par šo:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par bloga adresi, nezināju tādu, visādas interesantas lietas!

      Dzēst
  4. Šādi ir pareizi: papier mache tehnika

    AtbildētDzēst
  5. :)...atradu googlē šādu http://www.tower.com/papier-mache-for-kids-sheila-mcgraw-hardcover/wapi/108931583 ...bet iekš atrastās lapas nav pieejama...tomēr, tas nozīmē, ka grāmata par papīru IR:D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. rekur tā ir pieejama!
      paldies!
      http://ukbooksite.com/en/book/Papier-mache-for-Kids-9780920668931

      tātad sīkums, grāmata, bet K ir bijusi gana viltīga, lai dāvanā izvēlētos laiku kopā ar vecākiem, ja viņa patiesi domāja šo grāmatu :D

      Dzēst
  6. Richard Scarry "What do people do all day"
    http://www.amazon.com/Richard-Scarrys-What-People-All/dp/0394818237/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1352303843&sr=8-1&keywords=what+do+people+do+all+day+long
    has a cute section on how paper is made (illustrated with cute animals doing the jobs, little old fashioned version, but basically explains it). There are other nice stories about different workers and what they do for work as well.
    You can couple it with making your own paper (just Google make your own paper") and using it for greeting cards:).

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest