Lapas

ceturtdiena, 2012. gada 1. marts

Zilam būtu jābūt meiteņu krāsai, nevis rozā!

Kristiānas zīdaiņa mēnesīšos es pārstāju viņai pirkt zilas drēbes, kas tik ļoti piestāv viņas acu krāsai, jo apkārtējo svešinieku jautājumi "kā tad puisīti sauc" nokaitināja :D Nu jau dāma liela un jau pasen viņas garderobē visas izejamās kleitas ir zilos toņos, tāpēc zilās krāsas matu lente bija tā, ko izvēlējos, kad laimēju Leldes blogdāvanu!


Nesen pa pastu saņēmām zilo matu lenti! Ļoti skaista! 

7 komentāri:

  1. Cik feini redzēt lenti Kristiānas matos! Man meitiņai arī iepirktas ne mazums zilu drēbīšu. Tā kā matu vēl nav, tad arī, protams, visiem uzreiz šķiet, ka man puisītis. Nu vai zin'...nez' kur aizsācies šis rozā/zilo krāsu iedalījums?!

    AtbildētDzēst
  2. +1
    Kopš sevi atceros, ļooooti patika zilā krāsa. ja peistāv - tad tik jāvalkā!!!
    Un iedalījums pa krāsām - zils/rozā - puikas/meitenes - ir galīgi garām.

    AtbildētDzēst
  3. Visas krāsas ir meiteņu:)
    Visas krāsas ir puišu:)
    Bērniem jāļauj vien izvēlēties:)

    Bet visos pamatos es ticu, ka jāmāca ir visas krāsas. visi audumu veidi. viss - kas bērnībā ir visatļauts:) Tilla svārki uz smilškasti, zaķa tērps uz tirgu pēc riekstiem..un cietumnieka pidžamma..

    Zilā ir sapņu un cerību krāsa.

    AtbildētDzēst
  4. Starp citu, reiz lasīju rakstu par zilās un rozā kā dzimumu krāsu attīstību.
    Interesants bija fakts, ka "pirmssākumos" zilā tiešām arī bija meiteņu krāsa, kamēr rozā puišu (cēlusies no sarkanās, asins krāsas, līdz ar to valdonīga utml).
    Tā kā mēdzu galvu piebāzt ar visādām lietām, vairs neatceros pamatojumu, kāpēc (un kurā laikā tieši, šķiet, ap vienu no pasaules kariem) nomainījās uz tā, kā ir tagad.

    AtbildētDzēst
  5. Es ar atminos, ka bija stāstīts par zilo un rozā krāsu, ka pirms otrā pasaules kara bija pavisam otrādāk..
    Mūsmājās arī ir dažādas krāsas apģērbi, jo šķiet muļķīgs tas dalījums.......un tā kā pirms piedzimšanas nevēlējāmies uzzināt bērnu dzimumu,tad biežāk uzdotais jautājums, kas spēja nokaitināt, bija - bet kā tad zināsiet, kādā krāsā drēbītes pirkt???

    AtbildētDzēst
  6. Arī manai maziņajai meitiņai ļoti piestāv gaiši zila krāsa. Par laimi viņa vēl nav satikusi nevienu, kurš varētu noturēt viņu par puisīti, jo ir tikai mēnesi veca un ciemos nāk tikai savējie. Tad nu es turpinu priecāties. Man no bērnības kaut kā atmiņā, ka gaiši zilā ir princešu krāsa, nevis puisīšu. Tas laikam kādas Disneja multfilmas iespaidā. Par Sniegbaltīti varbūt?
    Laima

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest