trešdiena, 2011. gada 10. augusts
Ievedamās pārtikas saraksts papildinās!
Katru mēnesi, kad braucu uz Montessori kursiem uz Latviju, vedu atpakaļ uz Zviedriju biezpienu un kūpināto gaļu. Nesen sarakstam pievienojās Provansas majonēze un vakarvakarā veikalā pārdevēja mani burtiski "sašāva" - persiku vai aprikožu sulas - nē, tādas Zviedrijā neesot.No kā viņi taisa saldējuma kokteiļus? Tāpat kā McDonalds no piena un saldējuma! Plūmju sulu viņa kautkur esot redzējusi, bet nezina gan, kurā veikalā.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Ak, Zviedrija! Paldies par ieskatu - man jau likās, ka pie viņiem viss ir dabūnams ;), bet re, nav(a) gan. :D
AtbildētDzēstkūpinājumu (desas, vistas, gaļas) nav vispār - un es tam noticēju tikai brīdī, kad zviedrs man pamatoja, kāpēc - jo, redz, tādā apstrādes procesā ir risks, ka visas baktērijas nenomirst/sarodas jaunas! Kārumsieriņu trūkums jau ir klasika :)
AtbildētDzēstUiii, nerunā par saldējuma kokteiļiem, es ķeršos pie gatavošanas ;)
AtbildētDzēstNjaaa, tā jau ir - jāuztraucas par kupināšanas procesā nenomirušām bakterijām, bet tajā pašā laikā bērni skolā pie siltām pusdienām netiek - visu dienu maizi stūķē (tas no Norge pieredzes) :D Diez gan, kas ir ne/veselīgāk!???
Atļaušos ļauni piebilst, ka majonēzi jau nu gan nav vērts vest - uztaisīt pašai ir elementāri, ātri un krietni garšīgāk, nemaz neņemot vērā faktu, ka tādā veidā tu zini, kas tur iekšā.
AtbildētDzēstLaura L
Hihi skatos, ka pat vārda Laura L lietošana bīstama, jo iepriekš minētā Laura L, neesmu es :))
AtbildētDzēstLaura - reiz taisīju pati - man bija par treknu. pie tā, ka patērējam 1 provansas paciņu mēnesī vai divos - man šķiet, ka tomēr ir vērts vest :))
AtbildētDzēst