Lapas

pirmdiena, 2012. gada 1. oktobris

Zviedrijas brīvi staigājošās vistas

Tikko kā bijām pàrcēluśies uz Zviedriju, kad veikalā atradu ekoloģiskos cīsiņus. Manu pozitīvo pàrsteigumu nomainīja neizpratne - kā ekoloģiskā produktā var būt pievienotas 600 grupas E vielas? Nācās drīz vien uzzināt, ka Zviedriem ir likums, kas nosaka, cik % produktā jàbūt no ekoloģiskām sastāvdaļàm, lai drīkstētu to marķēt kā "ekoloģisku".

Šodien iedziļinājos tekstos, kas sarakstīti uz olu iepakojumiem (šobrīd lielu daļu manas ikdienas aizņem zviedru valodas pārvaldīšanas apgūšana). Līdz šim, ja nebija pieejamas eko olas, pirku olas no brīvi staigàjošajām vistām, un šodien izlasīju, ka tās vistas esot brīvi staigàjošas iekštelpās ar piekļuvi arī ārtelpai... Iespējams, ka šī atruna parādījusies tikai līdz ar vasaras beigām, kad patiesi ārā vairs nav ko tām vistām darīt, ja neticami šķiet, ka šo uzrakstu ilgi nebūtu pamanījusi un tikun tā - žetons reklāmistiem ;)


- Posted using BlogPress from my iPad

2 komentāri:

  1. Esmu ļoti pārsteigta, man likās, Zviedrijā viss ir sakārtots un godīgs...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. līdz riebumam, reizēm, sakārtots - jā:) un tieši tāpēc varbūt tur godīgi atzīts, ka staigā iekšā pa ziemu? :) jāmēģina uzzināt kā ir patiesībā :)

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest