Nu tad esmu ķērusies pie turku zirņu miltu lietošanas (Rīgā nopērkami veikalā Gemoss). Man šķiet, ka tos var lietot visi tie, kam ir glutēna nepanesamība, bet droša esmu tikai par to, ka tie ir krietni veselīgāki kā ierastie kviešu milti, lai gan par tiem vērtīgāki, iespējams, ir teju visi milti. Sākumrecepte šīm "turku pankūkām" ir šī, bet nu jau tur no oriģināla palicis pāri gandrīz tikai pagatavošanas metode :)
3olas samaisa ar putu slotiņu ar 5g vaniļas burbona aromāta (latviski šis noteikti saucas kaut kā savādāk..) un 3ēd.k. iebiezienātā piena, tad pievieno 260g biezpiena, 4ēd.k. turku zirņu miltu, šķipsnu sāls, pustējkaroti cepamā pulvera, sauju marcipāna (sagriezta skaidiņās), 5ēd.k. turku (vai grieķu) bezpiedevu jogurta, 3 saujas izmērcētu zeltaino rozīņu, lielu sauju chia sēklu, visu ļoti rūpīgi samaisa, cep, ideālā gadījumā, silikona formiņās, kas piepildītas par 3/4 no formas tilpuma 35min 180 grādu karstā cepeškrāsnī, augšas/apakšas režīmā.
Didzis, kurš nebija izsalcis un pie galda atnāca kompānijas pēc, nebeidza vien slavēt un apēda vairākas rozītes :)) Garšā var nedaudz just turku zirņu miltus, kas pankūkas/keksiņus padara veselīgākus pēc garšas :))
intresanti:)
AtbildētDzēst/ šie http://graudaspeks.lv/index.php/receptes/piragi-un-smalkmaizites/137-mazliet-savadaks-braunijs arī sanāk labi:) un neviens pat nevar uzminēt no kā ir:)
Es reizēm cepu Grietas pieminēto brauniju, tiešām dievīgs, vienīgi cukuru gan droši var likt vismaz 2-3 reizes mazāk. Blenderēšanai par pamatu var ņemt arī vārītas vai konservētas pupiņas, vai arī vārītus turku zirņus, esmu taisījusi arī no pelēkajiem zirņiem (tad gan prasās drusku vairāk cukura).
AtbildētDzēstTurku zirņu pankūkas izskatās labi, būs jāpagatavo (no eksperimentiem ar pH diētu skapī mētājas turku zirņu paciņa; ātri vien atgriezos pie kviešu miltiem, jo tie kompromisa saldumi garšo, nu, pēc kompromisa :))