Lapas

trešdiena, 2012. gada 10. oktobris

Zviedru dubļukūka - kladdkaka

Zviedriem tipiska kūka (visās saldētavās par kādiem 2 eiro var dabūt), uz vēžu ballīti (saite atvērsies jaunā logā) draugi bija atnesuši pirktu, bet patiesi gardu kladdkaka, ka nolēmu beidzot izmēģināt pati. Didzis šovakar vēl bija tikai pirkstus aplaizījis no kūkas pārvietošanas no formas uz trauku, kad jau sauca no virtuves: "daudz garšīgāka kā veikalos dabonamā".






Recepšu variācijas ir daudz un dažādas, es tās, kur nav pievienota īsta rūgtā šokolāde nemaz neizskatīju, jo patiesi ilgojos šķidras kūkas.




Izkausē 100 gramus sviesta, noliek atdzesēties. 2 olas sakuļ ar 180 gramiem cukura, pievieno tējkaroti sāls, tējkaroti vaniļas cukura, 5 ēdamkarotes kakao pulvera bez cukura un 80 gramus kviešu (ir intriga izmēģināt tagad ar citiem) miltu, izkausētā sviesta un samaisa viendabīgā masā. Pievieno lielos gabalos salauztu 160g rūgto šokolādi, izmaisa, liek kūkas formā, kas iesmērēta ar sviestu un izkaisīta ar kokosriekstu pārslām (nākamreiz gribēšu tās nomainīt ar magonēm), izklāj pa visu formu un liek cepties krāsnī augšas/apakšas režīmā 175 grādos uz 22 minūtēm (nākamreiz likšu uz karstā gaisa režīmu un mēģināšu samazināt cepšanas laiku), rūpīgi jāvēro, la nepārcepas - principā tikko ka virsma ir sausa - gatavs! Kūkai jābūt iekšā mitrai un plūstošai :)

Recepte pielāgota pēc šīs receptes. (saite atvērsies jaunā logā)

Mēs šovakar pasniedzām ar glāzi auksta ūdens, jo garša ir intensīva, bet nākamreiz gribētos pamēģināt kopā ar plūškoka sorbertu un/vai dzirkstošo vīnu.

3 komentāri:

  1. Mūsu iemīļoto recepti var atrast, ievadot gūglē: šokolādes kūka inta ruka. es tik pievienoju žāv. dzērvenes un valriekstus.

    AtbildētDzēst
  2. Izmēģināju, sanāca garda..tik domāju, ka nākamreiz cepšu īsāku laiku (sanāca 25 min kopā, jo īsti nesapratu, vai jau laba, vai nē)..

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. priecājos! es otrreiz cepu 19min un bija riktīgi vēl labāka :)

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest