- Posted using BlogPress from my iPad
pirmdiena, 2012. gada 1. oktobris
Gaileņu mērce ar lavandu no Zviedrijas gailenēm
Sailgojos un nopirku veikalā par 200sek kilogramā latvieša izpratnē diezgan nesmukas (lielas pārsvarā) gailenes. Par spīti lielajam kārdinàjumam pirkt "trattkantarellen" - Zviedrijā ir jo daudzi gaileņu veidi un šīs "tratt" ir rudenī vissastopamākās- atceros "ēd tikai sēnes, ko pazīsti" un nopirku gailenes parastās. Pēc skata, bet ne pēc smaržas... Atminoties "Somijas laikus" atceros, ka viens no lielākajiem kultūršokiem man, lauku pārtiku vien ēdušai, bija, ka ēdiens nesmaržo, ne svaigs, ne cepot, nekā. Šo es atcerējos, kad cepu šodien Zviedru gailenes un māja nepiepildījās ar smaržu. Pirms tam pannā bija saglazēti sviestā daudz sarkanie sīpoli lielos gabalos .... no gailenēm izcepu ārā ūdeni, pievienoju saldo krējumu, nedaudz ūdeni un.. dusmojoties uz smaržasneesamību - pārtikas lavandu! Tad vēl ķiploku pulveri, sāli (parasti uzturam nepievienojam, bet lavandas garša būtu bijusi pārāk izteikta mana vīra gaumei), krēmsieru, melnos piparus un uzvārīju un tad vēl zem vāka pasautēju. Pasniedzu ar Kristiānas mizotiem nedaudz olīveļļā grillētiem kartupeļiem.
- Posted using BlogPress from my iPad
- Posted using BlogPress from my iPad
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
pa dārgo pērc... Katarina Bangata tirdziņā sestdienās sanāk uz pusi lētāk (3 trauciņi par 100 naudiņām)
AtbildētDzēstkas tas ir? kur tas ir? cik biezi tas ir?
Dzēstsēņu mērču "meža" garšu lieliski papildina svaigs timiāns
AtbildētDzēstkaltēts nē?
Dzēstder kaltēts arī.
Dzēst