Lapas

pirmdiena, 2012. gada 5. novembris

Mūsu grāmatu izvēle trīsgadniekam/Eksperimentu grāmata

Izlēmu līdzīgi kā ierakstu par eksotiskajiem augļiem arī ierakstu par grāmatām bērniem (atbisltoši Kristiānas vecumam) ik pa laikam atjaunot. Pamudināja mani uz to Muzeju nakts 50% atlaides un piekrautais grozs. Pie kases palūdzu pārdevējai iespēju vēlreiz izvērtēt savu lēmumu un izdevās nolikt malā kādas 4 grāmatas :)

Šeit iepriekšējais ieraksts, kad Kristiānai nebija vēl īsti 3 gadi (atvērsies jaunā logā)

 - Lielā eksperimentu grāmata pētniekiem iesācējiem. Eksperimenti aizrauj Kristiānu un aizrauj mani. Tā man ir otrā iespēja iemācīties daudz par lietu dabu. Grāmatā apkopoti gan pavisam vienkārši un jau 2gadniekiem paveicami, interesanti eksperimenti, gan pat tādi, kurus iepriekš nav nācies redzēt plašajās Interneta dzīlēs. Arī tie, kas ir jau redzēti, ir interesanti un pavisam  noderīgi, ja nav iekāriena meklēt Internetā angliskos aprakstus. Vērtīga grāmata, paldies vecaimammai!






- Mūmamma. Iemesls pirkt šīs divas grāmatas bija fakts, ka autori ir zviedri un "mūmamma" ir populārs tēls zviedru patērētājkltūrā un arī man šķita vizuāli diezgan mīļš (lai gan pirms tam nebiju neko lasījusi ne dzirdējusi).




Vietējā bibliotēkā atradu vienu no šīm grāmatām kopā ar visu CD, kur pati autore lasa savu grāmatu (patika, ka pie laspaspuses pāršķiršanas ieskanas zvaniņš - tā ir visām bērnu audio grāmatām, ja?), tad nu pa dienu kopīgi klausmies stāstu zviedriski un vakarā lasam latviski. Patiesi noderīgs pirkums. Pašas pasakas ir ar foršu humora devu, kuru šaubos, ka trīsgadnieks vēl uztver, bet nekas - lai mācās :)


 - Ilustrētais atlants. Kristiāna dažādu iemeslu dēļ ļoti labi jau kopš divarpus gadu vecuma saprot konceptu par dažādām valstīm, valodām (šis bija vissarežģītākais uzdevums, saprast, ka zviedri nevis neklausās viņā, bet nesaprot viņu), kultūrām. Saules sistēmu (atvērsies jaunā logā) un kosmosu visu vēl neesam iepazinuši, bet biežā ceļošana, dažādu tautību cilvēku ikdienā sastapšana, slēpņošana un slēpņos atrodamu suvenīru dažādā ģeogrāfija vilktin velk iepazīt zemeslodi detaļās. Šī nu reiz ir grāmata, kurā esmu vīlusies. Grāmatnīcā bija daudzi dažādi atlanti un nespēdama izlemt prasīju padomu pārdevējiem. Nevajdzēja ticēt. Mūsu bērnam šī grāmata nebūs iemīļotāko sarakstā, vismaz līdz kamēr pati lasīs. It kā jau jauki, katram kontinentam savs atvērums, pielikumā liela pasaules karte, virināmie papīra lodziņi, bet karte ir tik raiba, ka Kristiāna, kas kontinentus sāk jau atpazīt pēc to kontūrām (un arī es) nemaz nevar to saskatīt, izvēlētie fakti ir haotiski un nav vienotas sistēmas. Nožēloju, ka nenopirku ko lielākiem bērniem piemērotu, bet sistemātiski apkopotu un interesi veicinošu. Es lasot sarežģītāko varētu izlaist, bet šajā grāmatā ir mēģināts apvienot pārāk daudz kas. Jameklē cits atlants. Kādam ir pozitīva pieredze un ir ko ieteikt?





 - Dzīvnieku enciklopēdija. Man nez kāpēc vispār nebija ienācis prātā, ka tāda ir nepieciešama līdz viena no draudzenēm esot ciemos izrādīja lielu izbrīnu, ka tādas nav. Oij, dzīvnieku enciklopēdiju ir tik daudz un nav ne jausmas, kura kam labāka. Mūsējā (paldies vecmāmiņai) tagad ir šī. Galvenais mīnuss ir, ka grāmata ir ļoti  smaga un līdz ar to nevar būt lietojama pirms gulētiešanas laikā. Kristiāna pāris pēcpudienas ir pavadījusi pufā šķirstot šo grāmatu, jāķeras man vien pie lasīšanas.




 - Absolūti fantastiska, izzinoša un ar max 2 lappušu garām nodaļām grāmata par ikdienu kopā ar baktērijām. "Mikrobi liek man slimot" bija kļuvusi nedaudz par seklu, šī ir absolūti perfekta, manuprāt! Arī sešgadniekiem :)




 - Ciemojoties Latvijā Kristiāna piedzīvoja negaisu, šodien ārā arī foršs negaiss, atkal varēsim lasīt. No šīs sērijas mums jau ir grāmata par visumu. Teksti reizēm ir par sarežģītu trīsgadniekam, bet tos var pielāgot vai izlaist, krāšņas ilustrācijas un sakarīga struktūra. Laba  grāmata :) 

http://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/katalogs/product.php?prod_id=56418

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest