Lapas

ceturtdiena, 2013. gada 14. marts

Viļņas vakariņas, jeb grillēti tītara spārni un kājas

Kā jau paredzēju, lielākās "lomkas" ir pēc Stokholmas pārtikas veikaliem. Biju jau pieradusi pie ekoloģiskās pārtikas ērtās pieejamības gan fiziski, gan finansiāli, nemaz nerunājot par īsteni globālu izejvielu pieejamību.

Mēģinu remdēties ar faktu, ka nostaļgijas pēc Latvijas produktiem vairs nav, var dabūt gan kārumsieriņus, gan biezpienu, gan rjaženku (šis man, nez kāpēc, ļoti atgādina tēti).

Uzkrītoša atšķirība starp LV un LT pārtikas veikaliem ir, ka LT ļoti daudz ir pieejams tītars - gan ekoloģiskais, gan arī tirgū var dabū jebko - sākot ar tītara krūtiņu, beidzot ar tītara kakliem ( kārinājums izmēģināt zupā). Tad nu šovakar tapa grillēts tītars ar rjaženkas salātiem.



Follijas formā saliek ar sviestu nedaud apsmērētus tītara spārnu un kāju gabalus, pārlaista ar citronu eļļu, pārkaisa ar kurkumu, melnajiem pipariem un galu galā pa virsu uzlaizta balto balzamiko krēmu. Formā pievieno pāris kartupeļus un LV ražotās dzērveņu sukādes. Formu pārsedz ar foliju un 150 grādu cepeškrāsnī cep kādu pusotru stundu, tad 200 grādos vēl 30minūtes un tad bez pārseguma 220 grādos vēl 30minūtes, beigās kādas 10 minūtes grillēšanas režīmā. Pasniedz ar gurķu un lapu salātiem,kuru mērci veido no rjaženkas, skābā krējuma, sāls un nedaudz ķiploku salātu mērces (Heinz, gatavās). Gardi.



2 komentāri:

  1. Izskatās un izklausās garšīgi... tik to ķiploku mērci gan neliktu ;) (neņem galvā, es ķiploku/sīpolu neēdājs)
    P.S. laikam laiks pamainīt Tavu profila info... ja jau vairs neesi SWE
    Ceru, ka iedzīvosies arī tur :)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest