Atsaucoties uz lasītāju kautrīgajiem (pa tiešo uz epastu) lūgumiem pēc ribiņu receptēm, rekur ļoti aša mērce, kas tapa mums ar Kristiānu šodien svētku (jo piektdiena un izdomājām paņemt brīvu no visiem ikdienas pienākumiem) pusdienās. Sagriež ribiņas tādos gabalos, kā grib cept, apkaisa ar ķiploku sāli, liek cepeškrāsnī grilla režīmā uz 220 grādiem (ja ir laiks gaidīt, var likt ne tik karstu), tikmēr mazā katliņā sajauc veselīgu kečupu(piemēram Heinz bez konservantiem), kādu 1/3 glāzi, 3/4 tējkarotes asās Tabasco mērces, tējkaroti sarkanvīna etiķa un 1,5 ēdamkaroti medus, uzsilda līdz vārīšanās temperatūrai, mazliet pasilda. kad ribiņas nāk gatavas, aptuvei 15min pirms beigām ar karotes palīdzību uzlej uz katra gabala mērci, pēc 10min, atkārto. Mēs ēdām ar gurķu salātiem ar krējumu - patīkams svaigums pie intensīvajām ribiņām.
Lasu un siekalojos...
AtbildētDzēst