Man ir uznācis slinkums uz fotogrāfiju pārlikšanu no fotoaparāta uz datoru, bet jāpieraksta šīvakara īsā un ātrā recepte. Ņem ~ 600g cūkas fileju, sagriež gabalos, izklapē šķēlēs, liek cepties uz lielas uguns nelielā daudzumā rapšu eļļas, apkaisa ar ķiploku pulveri un melnajiem pipariem nedaudz pavisam. Pēc pāris minūtēm, kad gaļa teju gatava,
pievieno 500g "creme fraiche" (Digne, es izmēģināju -ar jebkādu krējumu efekts sanāk savādāks, tāpēc joprojām nezinu, kā sauc latviski šo sastāvdaļu), pusglāzi ūdens un teju visu puslitra burkas saturu, kur iekšā ir mammas marinētie tomāti šķēlēs ar sīpoliem šķēlēs (etiķis, dilles, lauru lapas). Uz lēnas uguns pasautē, beigās pārkaisa ar sarīvētu sieru, atļauj izkust un pasniedz pie vārītiem kartupeļiem!
Daphne: aaaaa, es jau te apsiekalojos! Lūk, to es saucu par garšīgu ēdienu, kad jau lasot acu priekšā iztēlojos, kā tas izskatās, bet svarīgāk - kā garšo!!! Ne tā, kā iepriekšējais bloga raksts... :D
AtbildētDzēstman ļoti noderētu kāda interesanta mērces recepte pie sautētas cūkgaļas, bet bez piena produktiem, tuklāt mazukn neēd arī tomātus, sēžu, neko nevaru izdomāt.
AtbildētDzēstDaphne: ieraugot kartupeļus katlā Didzis atplaukst neviltotā smaidā - sāc trennēt rociņas :)
AtbildētDzēstNova - lai arī nezinu,ko tu domā ar sautētu cūkgaļu, uz sitien varu iedomāties šo,ko es izmantoju ribņām (jo filejai es allaž izmantoju kādu piedeu, kur piens tuvumā stāvējis, šķiet) - veselīgais kečups(2krūzes), ar baltvīna etiķi (1krūze), 3/4 krūzes brūnā cukura, 3 ēd.k. karija, 1 ēd.k. vorčesteras mērce, sāls, pipari, ķiploks
nova: "sautēta cūkgaļa" ir vīratēva atvests maiss cūkas cauraudža ar visu ādu, gabaliņos, diezgan patrekns ēdiens. bet ideja par brūno cukuru pie kaut kādas tomātu mērces nav peļama
AtbildētDzēstHi, Just dropping by to let you know I am hosting 'Word for Wednesday' and this week the word is outdoors. You can join in all week , not just on Wednesday or use one of your previous posts about outdoors. Cheers.
AtbildētDzēst