Lapas

svētdiena, 2011. gada 22. maijs

Kāpēc tu apprecējies?

Meita, šodien sēžot vannā, man uzdeva šādu jautājumu. "Kāpēc" periods ir sācies!
Kāpēc ūdens kondensējas? Kāpēc mašīnas neskrien virsū viena otrai? Kāpēc lifts ir lifts? Kāpēc tu esi mamma?

Visa cita starpā, izrādās, ka ceriņi tomēr te zied un ļoti daudz. Grillēšanas sezona ir atklāta kopīgi ar ļoti jaukiem ciemiņiem, kas smejas latviski, bet dzīvo tepat tuvumā. Gāzes grils ir ļoti patīkama dārza un terases sastāvdaļa.

Rītdien pirmo dienu uz Montessori dārziņu. Sak, bērns angliski jau sāka vervelēt - lai sāk apgūt zviedru valodu. Bet ja nopietni - starptautiskajā dārziņā bija parāk negatīva vide - katram bērnam sava trauma un katru nu tiek galā kā māk. Ieguvums - mēs zināsim, kā ir dārziņos,kas mums nepatīk, un, protams, nevar nepieminēt Kristiānas straujo  apgūšanas prasmi, kas attiecas uz speršanu, sišanu, košanu. Gana daudz ir iemācījusies, turpināsim nedaudz mierīgākā veidā ;)

Kaut kad saņemšos arii foto hronikai, apsolu. Ļoti pietrūkst Laimas šokolādes konfektes!

5 komentāri:

  1. Un galvenais ir atkal nesacerēties. Montesori no grāmatas ir lieliski, bet otrs ir pedagoga spēja to ieviest dzīvē.

    AtbildētDzēst
  2. o, jā! Nesacerēties padoms vispār labs katru dienu!

    Es esmu taisījus intervijas kopskaitā kādos 6 Montessori dārziņos šeit. Dažos man no šausmām mati sacēlās stāvus.. Tas, ko izvēlējāmies tika intervēts divreiz - gan direktore, kas pati arī pedagogs tur, gan arī citas audzinātājas. Nav ideālā vieta, bet ir uz 8 no 10.

    Par progresu gan jau rakstīšu.

    AtbildētDzēst
  3. Beta: Man kā mājas bērnam izklausās drausmīgi par tiem dārziņiem.

    AtbildētDzēst
  4. Tas taču ir viens skaists jautājums, ar kuru sākt kāpēcīšu periodu! Izlasot nosaukumu vien, jau smaidīju!!! Teikšu godīgi, man arī būtu interesanti dzirdēt atbildes uz dažiem no minētajiem jautājumiem, jo manā vecumā par daudzko jautajumus viars neuzdod, bet pieņem par pašsaprotamu! Pag, kaut kur šodien lasīju labu lietu par šo tēmu... eju sameklēt :)

    AtbildētDzēst
  5. Te būs! Un man kā lietpratējai bērnu jautājumos, šis liekas tik trāpīgi:

    Воспитание детей есть только самосовершенствование, которому ничто не помогает столько, как дети. Лев Николаевич Толстой

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest