Lapas

ceturtdiena, 2011. gada 17. marts

Spontāni intensīvā mākslas ceturtdiena

Šodien Kristiāna pēc brokastīm pieprasīja vannu, kas savukārt izmainīja manus plānus doties pastaigā pa mežu dienas pirmajā pusē un radīja sākotnēji nevainīgu ideju  - iemācīties kādu jaunu krāsu pielietojuma veidu! 







Tātad vispirms bija jāapgūst prasme gaisu caur salmiņu pūst uz āru (p.s. šāda veida spēles ar pūšanu noderīgas tiem bērniem, kas klepo - palīdz attīrīt plaušas)  - lai saprastu, kad prasme ir apgūta - jāsajūt, ka gaiss nāk no salmiņa (vispirms K. pūta gaisuu ar puspavērtu muti, līdz ar ko gaisa stūkla nebija pietiekami stipra)






Nākamais solis - uzpilināt ūdens krāsu pilienus uz papīra (ak, cik gan nevainīga sākotnēji bija doma par ūdenskrāsām...)




Un tad jau atliek tikai pūst



Kad sadaļa, kurā bērns klausa, ko mamma māca un mēģina izdarīt tāpat bija beigusies (p.s. manuprāt, katram bērnam ir veselīgi, ka viņa ikdienā ir gan brīži, kad pieaugušais viņu māca, gan brīži, kad bērns dara to, ko pats grib, gan arī, kad pieaugušais seko bērna pamācībām), Kristiāna ļāva vaļu saviem mākslinieciskajiem instinktiem:


zīmēja ar karoti


apguva krāsu šļakstīšanas mākslu (uz sekundi man šķita, ka šinī mājā nav mazgājamās sienas...) 


izlēja visas krāsas uz papīra un tad ar rokām vāca tās atpakaļ trauciņos




izbaudīja melnās krāsas fenomenu


atcerējās par salmiņiem un veidoja figūras no tiem
pēc ilgiem laikiem izlēma paņemt otu rokās


izmēģināja ķermeņa apgleznošanu

tālākās darbības netika dokumentētas, jo es slaucīju grīdu, mazgāju sienas un izlēmu nākamreiz ūdenskrāsas ļaut lietot tad, kad varēs zīmēt ārā dārzā,tikmēr mājās zīmēsim ar biezākas konsistences krāsām.

Bērna apetīte gan uz radošumu bija uzkurināta un viņa izvēlējās gatavot kolāžu no tulpes ziedlapiņām:


Kopumā šis viss mums abām aizņēma aptuveni 3,5 stundas. Gandarījums visiem dalībniekiem neizpalika. 

5 komentāri:

  1. Un Tu domā,ka biezās krāsas būs vieglāk atmazgāt? Tās varbūt nešļakatosies, bet radošam bērnam piekrāsot māju nav problēmu arī ar guašām :)
    Taisiet eksperimentus ar krāsaino sniegu. Mēs savu-laik nesām sniegu mājās, likām lielā,dziļā bļodā, taisījām bumbas un tad tās krāsojām ar guašu. Daļu variet ielikt ledusskapī, daļu atstāt siltumā un pēc laika salīdzināt krāsainās bumbas.

    Ja par salmiņiem/pūšanu/mākslu, - ļoooti skaisti darbi sanāk, ja pūš ziepju burbuļus (krāsainus)un liek tos gulēt uz lielajām lapām.
    Bučas Kristiānai!

    AtbildētDzēst
  2. Līdz šim vienmēr lietojām biezās krāsas un tieši šļakstīšanās jau palielina traipu amplitūdu šokējošā apmērā. Tiesa, tagad, kad atklāta šļakstīšanās - diezi vai miers būs :)

    Kā var iegūt krāsainus ziepju burbuļus?

    AtbildētDzēst
  3. laimīgais bērns:) ne-tik-laimīgais vecāks... var savienot vannu ar zīmēšanu tādā veidā, ka iesēdina seklā vannā un ar pirkstiņkrāsām ļauj zīmēt uz vannas sienām)

    AtbildētDzēst
  4. Ziepju burbuļiem mazliet piešauj klāt to pašu biezo guašu.

    http://ogresfakti.lv/?url=echoart&ArticleId=3084

    AtbildētDzēst
  5. Laura atkal: goda vārds, skatos uz Kristiānu un smaidu! Kad ieraucīju mazās melnās rociņas, tā vien prasījās izsaukties - un tagad aogriežamies un abu rociņu nospiedumus uz sienas atstājam!!!! Hmmm... jādomā, ko runāju, citādi ciemos neņemsi mani :))

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest