Lapas

piektdiena, 2018. gada 5. janvāris

Divi knifi ar tomātu biezzupu

Plānots bija, ka atklāsim 2018. gada galda spēļu spēlēšanu Salaspilī ar Pandēmijas vakaru (esmu beidzot izlēmusi tikt pie Legacy spēles, kad tā būs atkal LV pieejama - ir sakrātas vairākas dāvanu kartes - šis nu reiz ir tas veikals, kurā ir beztermiņa dāvau kartes un kuras tiek izmantotas vienmēr!), bet dzīve lēma savādāk, tomēr visiem saplānotās vakariņas tapa tik un tā. Ģimenes jaunākā trešdaļa elsa aiz sajūsmas, tad nu piefksēju sev recepti.







Kokosriekstu eļļā 10 minūtes cep trīs smalkās šķēlītēs sagrieztus burkānus, dzelteno papriku un sīpolu. Cepšanas sākumā pievieno 2 ēdamkarotes tomātu pastas, kas visu iekrāso skaisti bordo un arī vēlāk palīdz zupas garšai. 



Ņem no saldētavas pusotru kilogramu sasaldētu blanšētu tomātu (saprotams, der arī svaigi, bet man tik bieži nākas stāstīt par saldētavas lomu veselīgu ikdienas maltīšu gatavošanā, ka vēlējos uzsvērt), atkausē pa nakti ledusskapī, vai arī lej virsū verdošu litru ar buljonu. Pievieno 2 lauru lapas, saceptos dārzeņus un 2 ēdamkarotes nemazgātus basmati rīsus. Rīsi piedod zupai krēmīgumu, kuru savādāk panāktu ar krējuma pievienošanu.



Vāra visu aptuveni 20-40 minūtes, atkarībā no tā, cik tomāti bijuši savārīti pirms saldēšanas. Izņem lauru lapas, visu sablenderē un pavāra vēl pāris minūtes. Pievieno pusēdamkaroti medus.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, izklāj uz pannas kukurūzas čipsus un pārrīvē ar čedaras sieru, kad siers izkusis: pasniedz galdā reizē ar zupu.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest