Lapas

otrdiena, 2015. gada 13. oktobris

Meklēju bioloģiski audzētu cūku ribiņas

Pateicoties Tiešās Pirkšanas entuziastiem Salaspilī nesen tikām pie bioloģiski audzēta rukša ceturtdaļas. Liela mana sajūsma bija par ribiņām, lai vai cik mazu porciju.

Edz, Zviedrijā ribiņas vakariņās bija mans īpašais veids kā sagaidīt ciemiņus vai lutināt savējos un kopš tur vairs nedzīvojam nebiju arī ribiņas vairs gatavojusi, jo man nav ne jausmas kur nopirkt bioloģiski audzētu rukšu ribiņas vien, nepērkot dalu rukša vēl klāt :( Padalieties, ja kāds zina, kur tādas pirkt.





Šovakar bija svētki mūsmājās, svinējām vienīgo nedēļas otrdienu un manu iespēju pēc teju 3 gadu pārtraukuma pagatavot ribiņas. Ierīvējam ar sāli, apslakam ar Tamari mērces un sarkanvīna etiķa maisījumu (3:1) un noliekam ledusskapī uz stundām četrām vismaz.

Liekam cepeškrāsnī (200 grādi) ar gaļīgo daļu uz leju, vai ar izliekumu uz iekšu, lai Tamari un etiķa mērcīte var turpināt savu darbiņu  un cepam kādas 30min (ļoti atkarīgs no krāsns), tad apsmērējam ar Griķu medus un tomātu mērces maisījumu (1:1), samazinam grādus uz 170, ļaujam cepties, pēc kādām 7 minūtēm apsmērējam otru pusi arīdzan un ļaujam vēl pacepties ar gaļīgo pusi uz augšu un nu jau grilla režīmā. Šoreiz pasniedzu ar cepeškrāsnī karamelizētiem burkāniem, spinātiem un kuskusu, kas rotāts ar biešu pulveri.

Gardi!




1 komentārs:

  1. Cilvēk mīļais! Tik gards apraksts par pusdienas labi paēdušam radījumam (man) sadzina pilnu muti siekalu!!!

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest