Lapas

svētdiena, 2014. gada 1. jūnijs

Zīmēšana uz ūdens - fantastiski meditatīva nodarbe


Mēs ar Kristiānu pateicoties manai teorētiskajai dalībai Viļņas Starptautiskajā Sieviešu Asociācijā izmēģinājām pirms mēneša zīmēšanu uz ūdens, jeb ebru mākslu. 

Pirmajā reizē mums bija iespēja uzzīmēt vienu zīmējumu, diezgan maz laika un apkārt sveši cilvēki un tik un tā mēs abas sajutām, cik fantastiski meditatīva, atbrīvojoša un iedvesmojoša nodarbe tā ir.


Darbojas kā meditācija vismaz tikpat labi kā uguns vērošana. Lai gan protams tas palīdz, tomēr nekādas mākslinieka dotības nav nepieciešamas - ūdens palīdz uzburt brīnumus.
Darbs notiek speciālās vanniņās, kas pildītas ar ūdens un kautkādu dabīgu zāļu ekstraktu sajaukumu, ar krāsām kas iegūtas no dabas un sajauktas ar vērša žulti (ja manas lietuviesu valodas un pasniedzējas angļu valodas zināšanas neviļ). Krāsu smaka ir specifiska, bet pēc kāda laika deguns ir pieradis un var pat iztikt bez vīraka dedzināšanas.
Tiek izmantotas otas ar rožu kātiem un speciāli metāla irbulīši. Mēs līdz šim esam pārnesušas zīmējumus tikai uz papīra un koka auskariem, tomēr var to darīt arī uz zīda un iespējams vēl kādiem materiāliem.


Otrajā reizē, kad mums bija 90 minūtes pieciem zīmējumiem, Kristiana tikai pirmajā zīmējumā nedaudz vilcinājās, visos pārējos man vairs nebija ne jāpalīdz, ne jāskubina. Otrajā zīmēšanas reizē arī piedzīvoju zīmēšanas uz ūdens terapeitisko iedarbību ne tikai uz sevi vai Kristiānu atsevišķi, bet uz mums abām kopā. Fantastiska pieredze sajust, kā abas saplūstam vienā mākslas darbā, papildinam viena otru, un radām ko skaistu.
Iesim uz nodarbību vēlreiz noteikti un ir jau ieplānoti arī mājās pasākumi ar šo aktivitāti, jo tādu pakalpojumu Lietuvā te arī piedāvā tikai nedaudz dārgāk kā, ja braucam pašas uz darbnīcu. Ja plānojat pie mums ciemos un ir interese - varam mēģināt uzrīkot mājās seansu kāreiz uz jūsu ciemošanās reizi!
Esmu atradusi, ka Latvijā ar šo nodarbojas Ebru apvienība - https://www.facebook.com/EbruRiga/info - no sirds iesaku izmēģināt! 



Sākotnēja izpēte par izmaksām, lai nodrošinātu mājās sev iespēju zīmēt uz ūdens, liecina, ka dārgs prieks un tamdēļ sāku apsvērt atgriezties pie zīda krāsošanas prieka - Kristiānai arī varētu patikt..









8 komentāri:

  1. Skaisti. Vai ebru ir tā pati marmorēšana?

    AtbildētDzēst
  2. Šāda nodarbe man arī ietu pie sirds!:) Žēl, ka to nevar vienkārši un lēti izdarīt paši mājās.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Shodien uzzinaaju, ka LT tas prieks nav tik astronomiski darrgs kaa LV, tad nu kalkulaacijas ir saaktas.. Pameklee, esmu drosha, ka pie jums veel leetaak!

      Dzēst
  3. Mājās var ar ūdeni, eļļas krāsām un terpentīnu. To, ja nemaldos, sauc par marmorēšanu.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ja pareizi saprotu marmoreeshana dod tikai taadu marmora efektu, bet skaidru, tiiru kraasu arii var panaakt?

      Dzēst
  4. Talsos ir mākslas saloniņš / veikaliņš, kur piedāvā radošās nodarbības gan bērniem, gan pieaugušajiem, arī šo. Nodarbības ir arī vasarā, cena, ja nekļūdos bija ap 10/15 eiro. Informācija ar precīziem datumiem , cenu un adresi palika mājā uz galda.

    AtbildētDzēst
  5. Super! Baigais relaks, jau četras stundas sazīmēju visādus ķeburus! Paldies par vecām aizmirstām lietām!

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest