Lapas

svētdiena, 2014. gada 29. jūnijs

Receptes uz "prīmusa"

Vairāk par visu man garšo uz ugunskura gatavots ēdiens.


Desertā, protams, cepti Haribo maršmalovi,



 bet "stiprajā" nekādas desas nestāv blakus ugunskura zupai, sautējumam vai plovam. Paldies draudzenei Annai, kas savulaik mūs ielūdza uz savu ugunskura plova pasākumu, nu tas ir arī mans mīļākais ēdiens un vienlaicīgi laikietilpīgākais.






Lūk, laikietilpība un tās nepieejamība ir viens no iemesliem, kamdēļ manā "āra virtuves gadžetu" kolekcijā ir prīmuss. Ne visas āra ēšanas paredz laiku un iespēju kurināt ugunskuru, siltu ēdienu gribas, aizvien retāk kad ir iepriekš sagatvots ēdiens līdzi paņemts. Prīmuss ir burvju burciņa un silts ēdiens īsā laikā gatavs!


Prīmusam manā dzīvē piederās ātras receptes. Pagājušogad, kad bijām ar Kristiānu divatā uz mežu, gatavojām lēcu sautējumu,



šogad pirmais prīmusa ēdiens bija ekoloģiskā ķirbju zupa no paciņas, kam pievienotas kaltētas baravikas un ļoti mazos gabaliņos puķkāposti, kas tika "pasniegta" ar graudu maizi ar sīpolu pastēti.




Didzis saka, iztrūka iegriezti desas gabaliņi un iemaisīts kausētais siers. Šodien nopirku veikalā mazus makaronus, kas īpaši pateicīgi būtu kādai makaronu prīmusa zupai.

Papildinājums: vakardien izmēginājām šādu variantu: sacep pannā svaigi salasītas gailenes, sajauc ķirbju krēmzupas pulveri ar 2x vairāk auksta ūdens nekā instrukcijā rakstīts, pievieno smalki sagrieztu puķkāpostu, šķēlītēs sagrieztas mednieku desiņas un uzvāra, pēc tam pievieno saceptās gailenes un pasniedz ar ciabatu, kas pārziesta ar biezpiena sieru. Par zupu īsti nenosauksi, bet viens no gardākajiem uz prīmusa gatavotajiem ēdieniem, kas baudīts!


3 komentāri:

  1. paika: omlete ar sieru katliņā uz prīmusa
    vieta: pie jūras no rīta
    atsauksmes: baigi labs
    grūtības raisa: omlete labi pievelkas pie katliņa sienām :)

    AtbildētDzēst
  2. viskautko var gatavot arī no piena pulvera t.i. putras un piena zupas ceļojumos. :)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest