Lapas

pirmdiena, 2013. gada 7. janvāris

Šokolāde kā obligātā vakariņu sastāvdaļa

Trīs reiz nospļaujos pār plecu un priecājos, ka man nekad nav bijis nepieciešams taisīt sviestmaižu figūras, dārzeņu gleznas un biezpiena reljefu, lai pierunātu bērnu ēst. 



Noderīga saite izvēlīgo mazuļu mammām: http://littlefoodjunction.blogspot.se/2010/04/zoo-sandwiches.html#.UOrU1eTW148



Tieši otrādāk. Esmu beidzot atradusi risinājumu tam, ka Kristiāna mēs apēst tikpat lielu porciju kā es. Katrā ēdienreizē bakus šķīvim nolikt šokolādi! Tas motivē ēst mazāk;) Redzēs, varbūt tas izaugs par ieradumu kādam gatavotam desertam katrās vakariņās un porciju ieviešanai. 

7 komentāri:

  1. īsti nesapratu, Tu negribi, ka bērns ēd ēdienu, bet šokolādi?:) Mūsmājās par to būtu sajūsmā un uzreiz atteiktos no "veselīga ēdiena".

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. saprati pareizi :) tieši tā sajūsma par 1. gab šokolādes ir vajadzīga, lai samazinātos apēstās porcijas :)

      Dzēst
  2. Manu dāmu šokolāde blakus šķīvim motivētu ēst tikai šokolādi. :))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. no viena gab jau paēdis nebūsi, tik daudz viņa saprot :))

      Dzēst
  3. Es Tevi saprotu, kaut arī tā nav ierasta situācija daudziem bērniem! Manējais arī visu laiku bija daudzēdājs un jau no aptuveni gada vecuma ēda tikpat lielu porciju kā es. Pēdējā laikā gan grib sākt jau ar desertu, un šokolādes vai cita kāruma nolikšana pie šķīvja motivē kārtīgi paēst pamatēdienu, lai var ātrāk ķerties klāt pie deserta!
    Nez, vai tās skaistās sviestmaizes tiešām "nostrādā" mazēdājiem?:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Uz manu mazēdāju vai neēdāju arī tādas sviestmaizes nestrādā, aplasa tos dažus krikšus kas garšo, pārējo... ēd pati. :)

      Dzēst
    2. tātad jums arī strādā šokolādes motivēšana? es daudz labprātāk dodu šokolādi vakariņās, kā saku, ka "tik daudz ēst nav veselīgi" :)

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest