Lapas

trešdiena, 2013. gada 30. janvāris

Figūru veidošanas specifika no paštaisītā plastilīna

Mana sajūsma par šo pašgatavoto plastilīnu joprojām sit augstu vilni.. līdz brīdim, kad bērns ierosina pagatavot vizuļojošo haizivi. 





Un izmisums nerodas vis no fakta, ka
kārtējo reizi mājās ir dārgākie eko kviešu pilngraudu milti, nevis kāds lētais "T-market" variants, bet gan fakts ka plastilīns ļoti labs priekš vienkrāsainās veidošanas, mīcīšanas, spiešanas, velšanas, bet kad nepieciešams vienā figūrā savienot divu krāsu salikumu to nevis sajaucot kopā, bet cieši blakus viens otram - nekas nesanāk! Acis darba izbijās, Didzis nē un radīja savu metodi: tātad, ja jums nepieciešams (gluži kā šai haizivij) savienot divus plastilīnus, tad samitriniet savienojuma plaknes



 un ielieciet uz 15 līdz 20 sekundēm mikroviļņu krāsnī (šis aparāts mājās daudz reiz biežāk tiek izmantots mākslas un zinātnes nodarbībās nekā ēst gatavošanā), pēc tam vēl samitriniet maliņas un maigi piespiediet klāt. Viss turās! Vakars  haizivs glābta! Zobus un spuras gatavojām no laminēta papīra atgriezumiem. Vakara gaitā haizivs tika ik pa laikam samitrināta, lai, citēju "pārak ātri neizžūtu un nesaplaisātu, gluži tāpat kā mājas cementa pamati".

Paturpinot tematu, šī grāmata ir fantastiska šāda veida nodarbēm un plastilīna tematiskās stundas aizvien biežāk ir tieši tas, kā Kristiāna pavada laiku ar tēti! 



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest