Lapas

ceturtdiena, 2013. gada 10. janvāris

Blogdāvana tiem, kam ir/būs bērni vecumā no 4 līdz 12

Grāmatas par vecāku būšanu var pelt par vecāku pašapziņas graušanu un var mēģināt izvikt sev derīgo, laižot gar ausīm nepieņemamo. "Bērni ir no debesīm" ir pirmā grāmata, kur lasīju par būšanu vecākam un spilgtākā kas palikusi atmiņā. Šobrīd lēnu garu lasu "Art of Roughhousing", kas šķiet pieminēšanas vērta mūsu laikmeta absurduma dēļ, ka ir jālasa grāmata par ārdīšanos. Man tā grāmata patīk, bet kādus pāris mēnešus pirms 4 gadu dzimšanas dienas es pieķēru sevi pie domas, ka nupat bērns sāk uzvesties tā, ka nezinu kā ar to tikt galā vispareizāk. Smalkā disciplīnas-mīlestības robeža. Devos tīmeklī meklēt kādu labu grāmatu par šo tematu, īsti 100% nepārliecināja neviena, bet izlēmu mēģināt šo:




Esmu iesākusi lasīt. Tik laba, kā "bērni ir  no debesīm" noteikti nav, bet idejas pārdomām un risinājumiem katalizē. Sagadīšanās dēļ manā rīcībā ir vēl viens nelietots šīs grāmatas eksemplārs, ko labprāt uzdāvinātu kādam no bloga lasītājiem, kas lasa angliski un kuram šis temats ir aktuāls.


Lai piedalītos grāmatas izlozē
0)par visiem punktiem, ko tu izdari - atzīmē zemāk redzamajā "rafflecopter" lodziņā nepieciešamo! (viena lasītāja šo nebija sapratus, tāpēc precizēju)

1)tev ir jābūt šī bloga sekotājam ar "Google drauga savienojumu"
2)līdz 24. janvārim šeit pat komentāros pastāsti kuras bērnu audzināšanas grāmatas tev ir šķitušas visnoderīgākās?
3)atsaucoties uz iepriekšējiem ierosinājumiem: tavas izredzes iegūt grāmatu palielinās, ja uzraksti par šo blogdāvanu savā blogā (par šo pat 2 papildus punkti) un/vai Twitter un/vai Draugiem Runā sadaļā



Šīs blogdāvanas loģistiku organizēju pirmoreiz ar Rafflecopter, tāpēc - esit iecietīgi, ja noformējums nav ideāls :) a Rafflecopter giveaway PS. Man ir padomā vēl kāda blogdāvana nesaistībā ar bērniem, bet gan ar kādu citu manu hobiju :)

13 comments:

  1. Ļoti aicinoša blogdāvana, jo arī mans dēls ir tagad tieši 4 gadus vecs un laikam jautājums par to, kurš ir boss, mums ir aktuāls kopš dzimšanas!:) Un, protams, joprojām!:)
    Visgrūtāk ir atbildēt par to, kuras audzināšanas grāmatas man ir bijušas visnoderīgākās, jo pirms 10 gadiem un mazāk studēju pedagoģiju... Šobrīd acis grāmatu plauktā "aizķeras" pie Dobsona "Zēnu audzināšana". Patika dažas idejas toreiz, kad vēl bērnus gaidīju, tagad būtu atkal jāpārlasa!:)
    Uzrakstīšu gan par šo dāvanu savā blogā!:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tad tik pēc tam atminies rafflecopterā atķeksēt visu, ko esi izdarījusi, lai lielāka iespēja tikt pie grāmatas!

      Dzēst
  2. Tu man atviegloji sirdi ar to dauzīšanos. Jo es nupat arī brīžiem nesaprotu, kā tikt galā ar savu lolojumu

    AtbildētDzēst
  3. O! Jautājums par grāmatām... Tas mani iedvesmo! :) Tātad: pirmā, kas nāk prātā - Rahima Baldwin Dancy "You are your child's first teacher". Un arī "Bērni ir no debesīm" man patika.

    AtbildētDzēst
  4. Klau! Bet es nelietoju draugiem.lv.... Nevaru attiecīgi tur neko parunāt. :( Kāpēc Facebook neiekļauj? Tur gan jau padalījos ar šo ziņu. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Rafflecopter piedàvājā "by default" ka jāspiež Like FB lapai, kas manā gadījumā nav piemērojams. Bet jā, varu jau uztaisīt savējo variantu, ja atradīšu, ka indivicuàlai FB ziņai ir unikāla saite un ja izrādīsies, ka varu sakontaktēt tos,kas jau piedalījušies un pastāstīt par to, lai nav negodīgi :)

      Dzēst
  5. 1) Jans Ūve Roge "Bērniem nepieciešamas robežas" un "Vecāki nosaka robežas"
    2) Džeims Dobsons "Zēnu audzināšana" - vairāk gan zēnu vecākiem, bet ir arī apspriestas tēmas, kas ir svarīgas neatkarīgi no dzimuma
    3) Dr.Haim G.Ginott "Between parent and child"
    4) John Gottman "Raising an emotionally intelligent child"

    AtbildētDzēst
  6. ...objektīvu apstākļu dēļ pārāk daudz grāmatu vēl nav sanācis izlasīt par šo tēmu, bet no lasītajām man pat savs konspekts uzrakstīts par grāmatu "Citādi bērni" (Jans Ūve Roge, Betina Mēlere; Jumava, 2003) par to, kā saprasties ar bērniem, kuri neietilpst valdošo priekšstatu rāmjos, sniedz skatījumu uz dažādiem netipiskiem bērnu uzvedību modeļiem, kas acīmredzami izlec uz pārējo bērnu fona.

    PS. Ceru, ka arī skaitos :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. PPS. Man reiz senos laikos ir iesākts blogs, kurš gan nav publiski pieejams... pieļauju, ka linka pārpostošana blogā, kurš nav publiski pieejams, neskaitās?! ;))

      Dzēst
    2. Protams, ka skaities! Bet, jā, neiedomājos pieminēt, ka publiskā blogā :D

      Dzēst
  7. Man ļoti ir patikušas un vēl patīk šādas, ar bērnu audzināšanu saistītas, grāmatas:
    * Dr. Ross Kempbels "Kā mīlēt savu bērnu?"
    * Džeims Dobsons "Zēnu audzināšana"
    * Tonijs Bjūzens "Gudrais bērns"
    * Tevis pieminetā "Bērni ir no debesīm"
    * Gary Chapman, Ross Canpbell "The Five Love Languages of Children" (šī ir procesā, vēl tiek lasīta)
    * Tim Seldin, Vanessa Davies "How To Raise An Amazing Child the Montessori Way"

    Lai tad mums izdodas! :)

    AtbildētDzēst
  8. Man ir patikušas grāmatas:
    1. Dr. Ross Kembels "Kā mīlēt savu bērnu?"
    2. Teds Trips "Kā audzināt bērna sirdi"
    3. Roberts Volgemuts "Viņa sauc mani par tēti"
    4. Robbie F. Castleman " Parenting in the Pew: Guiding Your Children into the Joy of Worship"

    un labprāt izlasītu arī Tavu grāmatu :)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest