Lapas

otrdiena, 2012. gada 3. aprīlis

Pirmo reizi mūžā - pilsēta - Kopenhāgena

Izlemts. Pirmo reizi mūžā dosimies kā ģimene nedēļas nogales izbraucienā uz tuvējo lielpilsētu. Kopenhāgenu. Pirmo reizi mūsu ģimenes mūžā es nemeklēju priekš uzturēšanās brīvdienu mājas ar savu virtuvi, auto, ko īrēt (varbūt tomēr?) un nepasūtu speciālo pārgājienu ceļvedi (diezin vai spēšu gan atturēties no Lonely Planet par Kopenhāgenu). Pavisam jauna pieredze. Mēs ar Kristiānu pirms 2 dienām būsim atgriezušās no nedēļas Latvijā, kad būs jālido tālāk. Didža viedoklis, vai bērnam nebūs par grūtu saskan ar manējo: viņa ir pieradusi lidot, ceļot, būt kustībā, viņa to izmantos kā kārtējo iespēju mācīties, ja vien man pašai pietiks enerģijas, spēka un smaida. Didzis vērš uzmanību uz to, ka starp šodienu un plānoto ceļojumu ir paredzēti vēl 3reiz ciemiņi no Latvijas, ceļojums uz siltajam zemēm un jau minētais ceļojums uz Latviju, bet es, sev raksturīgi, smaidu un saku: varēšu. Tāpēc biļetes jāpērk tagad, lai pēc tam atliek tikai aizbraukt.

Foto avots

Man nav pagaidām ne jausmas kā


plāno šāda īsuma un specifikas ceļojumus uz vietu, par kuru nezinu pilnīgi neko un kur nedzīvo neviens paziņa:) Parasti pavadu daudz laika pētot par galamērķi un lasot, bet uz 2 dienu atpūtu nebūtu prātīgi tērēt 4 dienu laiku izpētei. Bet lai saprastu lidostas, viesnīcas un mūs interesejošo objektu savstarpējās ģeogrāfiskās attiecības jau paiet krietns laiks.

Kad tā padomā, varbūt tomēr labāk baudīt mieru mājās un aiziet uz kādu Stokholmas muzeju?

6 komentāri:

  1. Šobrīd plānoju vienu ģeogrāfiski matemātisku uzdevumu, kā nogādāt vasarā vienu ģimeni uz Zviedrijas pilsētu Karlskronu, izskatās, ka nāksies caur Kopenhāgenas lidostu kā reiz sūtīt. Iepazīstos ar vietējo sabiedrisko transportu un tā iespējām :D
    bet gan hotelmegasearch, gan citi piedāvā uz google maps bāzes skatīt viesnīcas un interesantos tūristu punktus. Man gan domāt pažēlojiet sevi un izbaudiet kādu no Stokholmas muzejiem vai apkārtnē. Uztaisiet pārgājienu uz Nykopingas dabas parku pie jūras. Aizmirsu precīzi, kā viņu tur sauca :) Kur tad jums divu dienu dēl tik tālu triekties (bikli, klusi nomurmulēju pie sevis) :)

    AtbildētDzēst
  2. TRansports no lidostas uz centru ir ārkārtīgi ērts - ar metro tieši no lidostas, aizņem kādas 10-15 min. Jāsēžas 1.vagonā, jo nav šofera un var izbaudīt braucienu. Lidosta atstāja apbrīnojami kompaktu iespaidu, par spīti tās nozīmībai kā savienojuma punktam - tādā nozīmē, ka ar kājām īsā laikā var aiziet līdz metro / līdz savai lidmašīnai, nav nekādu mulsinošu terminal 1/2/3.

    AtbildētDzēst
  3. es no Dānijas iesaku Orhusu (Arhus), jauka pilsētiņa. Un tur ir liels kalns ar spirāl-ietvi, pa kuru var uzkāpt un raudzīties uz pilsētas panorāmu

    AtbildētDzēst
  4. Kopenhāgenas brīvdienās man ļoti patika brauciens ar kuģīti...Kad kuģīts uzsāka braucienu pa kanālu pabraucot zem tilta atskanēja O sole mio... uz kuģīša bija grupa itāļu :) Green sushi un observatorijas torņa kāpnes... Tādi mani spilgtākie Kopenhāgenas iespaidi :)

    AtbildētDzēst
  5. Izvēle par labu Kopenhāgenai noteikti ir daudz labāka par weekendu mājās! 1) tas taču tomēr ir tik tuvu Stokholmai ...
    2) ja Tivoli jau būs atvērts, viennozīmīgi - tur ir jābūt, īpaši, ja brauciens ar bērnu, bet arī lielajiem sava jautrība. Atrodas pašā, pašā centrā, bet vispār visi attālumi ir ļoti kompakti, sabiedriskais transports (ne tikai lidostas virzienā - perfektos grafikos un izskatā). Jāatceras tikai, ka iekāpšana vienmēr pa priekšējām durvīm - tad visi brauciena laikā virzās uz beigām un izkāpj pa vidus vai pēdējām durvīm - sava veida rituāls :)))
    3) var aizstaigāt līdz Nāriņai,tur pa ceļam vēl paris skaistu objektu un vispār jauka promenāde tajā virzienā; var šo maršrutu ar velo (city bike sistēma - ar monētu - paņem vienā vietā un nodod jebkurā citā, ar bērnu gan city bike izmantot grūti);
    4) ja kanālu tūres jau darbosies, visus svarīgākos objektus var izbraukt ar laivu;
    5) svarīgas ir arī brokastu maizītes :))) - arī svētdienas rītā jau no plkst. 6:00 ir vaļā mazās konditorejas, un kādam ir vienkārši jāceļas un jāseko smaržai, lai atnestu pāris siltu kruasānu pārējiem, nu jā, šo var apvienot ar agrā rīta skrējienu + maizītes atpakaļceļā - arī tipisks rituāls;
    6) Vēl nesteidzīga pastaiga pa Eiropā garāko gājēju ielu + pusdienas kādā no ķīniešiem turpat šķērsielā (tas būs nedārgākais pusdienu variants, jo siltas pusdienas defaultā maksā ļoooti dārgi).
    Nu jā, es mīlu šo pilsētu, un esmu pārliecināta, ka arī jūs tā neatstās vienaldzīgus! Burvīgu braucienu ... nesteidzīgu, nedaudz vēja appūstu un velo, velo, pārbagātu!

    AtbildētDzēst
  6. Ak jā, 7) Observatorijas tornis arī ir MUST! (Turpat blakus ir arī Kristiānija, ļoti, ļoti mākslas piepildīta vieta un noteikti neaizmirstama, bet ar bērnu, hmm... lai arī tur it kā vairs netirgo drugs, liela daļa no Kristiānijas iedzimtajiem tomēr izskatās, ka būtu tā iespaidā; varbūt kā kompromiss ziņkārības apmierināšanai- kad bērns guļ ratos pusdienlaiku ... :)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest