Lapas

otrdiena, 2012. gada 25. septembris

Patiesi vienkārša un ļoti garda gulašzupa

Neko ļaunu nedomādama uztaisīju vakar zupu tādā apjomā, ka mums vajadzēs kādas divas nedēļas ēst tagad. Sanāca pārsteidzoši garda:



Sagriež 5 (ja esat 3 cilvēku ģimene, daudzumus noteikti var samazināt vismaz 2 reizes) lielus baltos sīpolus ripiņās,
glazē 2. ēd.k. sviestā uz pannas, līdz ir viegli zeltaini un nedaudz kraukšķīgi,
pārber ar 5 ēd.k. gulašgaršvielas (jā, pirku tādu Gemoss), samaisa, nedaudz pacep un
pievieno puslitru verdoša ūdens.

Pievieno 3 glāzes pussaldā sarkanvīna,
eko dārzeņu buljona kubiņus bez sāls (apmēram priekš 2l),
2 .ēd.k. ķiploku pulvera (gan jau ka svaigi spiesti ķiploki arī derētu),
6 lauru lapas,
konstatē, ka panna par mazu un visu pārvieto uz milzīgo zupas katlu
6 lielus tomātus bez mizas, sagrieztus vidējos gabalos (mums garšoja, ka tomātu gabali nebija pavisam izšķīduši),
1 ēd.k. (vairāk man nebija, bet domāju, ka var pat iztikt bez) eko tomātu pastu,
1,5 ēd.k. čili pulveri
3 tējkarotes demeraras cukura
800g liellopa gulašgaļas (zviedriski: kottgrytbitar)
un ļauj visam varīties zem vāka 45 minūtes.
sagriež 8 kartupeļus kubiciņos, pievieno zupai un vāra 20minūtes
pievieno glāzi saldēto kukurūzas graudu un vāra vēl 5 minūtes.

Pasniedz ar svaigu baltmaizi (kam kviešu, kam bezglutēna) un Aioli Laima mērci vai skābo krējumu.


3 komentāri:

  1. nedaudz mulsina kartupeļu pievienošana beigās, jo skābumā tie neizvārās (apcerot 6 tomātus pirms tam)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. izvārījās :) bija tādi patīkami nezaudējuši formu. miltaini nebija, bet miltainus SWE kartupeļus es nekad neesmu ēdusi. tiesa, mums ir indukcijas plīts, uz tās viss ātrāk gatavs - varbūt uz parastās jāvāra ilgāk?

      Dzēst
  2. Note to self: Aizstājot kukurūzu ar labu devu skābu kāpostu zupa joprojām sanāk garda.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest