Lapas

sestdiena, 2012. gada 8. septembris

Chia melleņu keksiņi (bezolu)

Chia sēklas ir manas virtuves ikdienas sastāvdaļa pēdējās divas nedēļas. Eksperimentu eksperimenti. Šodien vakariņās bija keksiņi. Kristiāna uzstāj, ka tos nedrīkst saukt par mufiniem, jo zviedriski tie ir muffins, bet latviski: keksi.






4 ēd.k. čia sēklu aplej ar ~24 ēd.k. ūdens, ļauj 10 minūtes tām pārvērsties želejā, pievieno 3 ēd.k. olīveļļas un 4 ēd.k. istabas temperatūras sviesta, visu sakuļ ar mikseri, pielej glāzi kefīra, samaisa, pievieno glāzi melleņu, 1/2 glāzi mērcētu gaišo rozīņu un 1/2 glāzi žāvētu dzērveņu (protams brīva  vaļa pildījuma variācijām, bet mellenes, manuprāt, derēs daudz labāk kā citas ogas). Otrā bļodā sajauc 1 glāzi auzu miltu un 1 glāzi kviešu (aizstājot tos ar citiem, var iegūt bezglutēna recepti) miltu, pievieno 1 tējkaroti sodas un pusglāzi beramā farīncukura, samaisa rūpīgi. Slapjo masu pievieno sausajai, samaisa, pilda silikona keksiņformās, liek cepeškrāsnī un 200 grādos cep 30 līdz 35 minūtes, kamēr iedurtais kociņš iznāk ārā sauss :)

Pārāk nepacēlās, varēja just čia sēklu želejstruktūru, mazliet mitri, ne gaisīgi, bet ģimene bija sajūsmā. Bērna sajūsma varētu  arī nebūt kritērijs, jo viņai garšo viss atskaitot kaperus un melno lēcu burgerus, bet daudz skeptiskākais Didzis arī bija apmierināts :)

Teju četrgadnieks izdarīja visu pats, saņemot palīdzību pie mērvienībām un mikserēšanas, atskaitot cepeškrāsns pielietošanu!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Follow Me on Pinterest